Piknik v kuhinji

Piknik v kuhinji

Nedolgo nazaj sem še jamrala in se pritoževala, ko je bilo oblačno in je deževalo. Se spomnite, da sem vam o tem razlagala v prispevku o hlačkah za oblačke? Takrat sem celo rekla, da je slabo vreme, če ni sonca. Hecno, kako hitro sem spremenila mnenje. Zdaj vremena več ne delim na lepo oziroma dobro in slabo oziroma grdo vreme. Vsako vreme je lahko lepo. Tudi če sije sonček, se lahko pritožujemo, če je prevroče ali pa bi naše rastline na vrtu potrebovale dež in se nam ne ljubi zalivati. Takrat bi bili veseli kakšnega sivega oblačka ali nekaj osvežilnih kapelj dežja. In če si deževnik, je zate deževno vreme zagotovo prijetno.

Če pa nisi ravno črv, žaba ali riba, najbrž predolgo nerad ostaneš na mokrem. Takrat se moraš nekako zamotiti notri. In to, da sedeš pred televizor in gledaš risanke ali pa igraš računalniške igrice, zagotovo ni najbolj zabavno preživljanje prostega časa. Z Blažko in Jernejo smo odkrile sto in en način, kako se lahko zabavamo tudi notri. Želiš kakšno idejo? Z veseljem jo delim z vami.

Klasika za kratkočasenje je vsekakor prebiranje knjig. Na naših knjižnih policah že počasi zmanjkuje prostora za vse zgodbe, pravljice, slikanice in vseh sort knjige, tudi kuharske, kakopak. Čas si krajšamo tudi z risanjem. Blažka obožuje vodene barvice, Jerneja pa prisega na flomastre. Mama pa ni navdušena nad nobenimi, saj se praviloma vse barve znajdejo na oblačilih. Včasih so majice še bolj porisane kot papir. Seveda radi še sestavljamo sestavljanke, zlagamo kocke vseh vrst. Včasih v višino, včasih po dolgem, zabavno pa je v vsakem primeru. Sploh podiranje.

Včasih se pa zgodi, da si ujet v stanovanju zaradi bolezni, tudi če je zunaj toplo in sije sonček. Takrat klasične metode kratkočasenja ne delujejo, saj je v takšni situaciji še posebej hudo biti notri. Sploh mali bolniki si takrat zaslužijo prav posebno vrsto zabave. Ena takih je piknik v kuhinji. Ne, niso to le sendviči in sok. O, ne! Pri nas se to počne čisto zares. Najprej privlečemo odejo in jo razgrnemo sredi kuhinje. Nato čez kuhinjske omarice postavimo metlo in preko razgrnemo rjuhe, odeje, šale in kar je še primernih platen, da dobimo čisto pravi šotor. Jernejo in Blažko zadolžimo, da privlečeta vse vzglavnike, ki jih imamo, da nam bo zares udobno. Mama poskrbi še za sok in prigrizek, ati pa za zalogo najnovejših pravljic, ki jih radi prinesemo tudi iz knjižnice. Občasno odigramo še kakšno partijo igre spomin, kaj narišemo ali pa le zapojemo kakšno pesmico. Seveda, nikakor ne smemo pozabiti najpomembnejšega rekvizita – svetilke. V manjši različici, občasno Blažka organizira piknik kar v Jernejini posteljici. Občasno privleče še plišaste prijatelje, ter veeeeliko knjig. Včasih povabi zraven še mene in Jernejo.

In zabava se lahko prične.

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor