Obleka naredi človeka

Če ste mislili, da sem pri tej hiši zgolj za okras in za to, da kakšno ušpičim, ste se zmotili. No, ne zelo, pa vendar. Ja, tudi postoriti znam kaj. Specializirala sem se v hitrem pospravljanju papirčkov od bonbonov, doslednem čiščenju madežev od čokolade s pohištva in skrivnem zalivanju lončnic z juho, ki mi ne gre preveč v slast. Znam pa še marsikaj. Med drugim so me naučili likati. Veliko žensk si bo zdaj zaželelo, da bi stanovala pri njih. Ne razumem, zakaj nekateri ne marajo tega opravila. Pomirja me, ko iz zmečkanega kosa blaga pričaram poravnano obleko le s tem, da preko zapeljem likalnik. Zraven pa si zamišljam, da vozim formulo po likalni mizi. Sploh pozimi uživam v likanju, ker me rado zebe, ob likalniku pa je zmeraj toplo. Ko pa pomislim še na tipko za paro … Če se še nikoli niste igrali z njo, ne veste kaj je pravi užitek. O dogodivščinah s tipko za vodo pa raje ne bom zgubljala besed.

Obleka naredi človeka

Če smo že pri oblekah. Kako natrpane so vaše omare? Ste med tistimi, ki pretesne ali redko nošene obleke takoj odstranijo iz omare ali med tistimi, ki več let čakajo, da jih bodo ponovno oblekli, pa se potem to nikoli ne zgodi? Pri nas je tako, da gredo obleke iz rok v roke. Jerneja dobi Blažkine obleke, Blažka jih dobi od starejših sorodnic in znank. Kar pa obe preraseta, mamica odnese kakšni prijateljici z majhnimi punčkami. Zdelane cunje pa dobi ati v garažo. Tako imamo vsi nekaj od pospravljanja omar.

Danes je na vrsti mamina omara. Tudi ona včasih kaj preraste. Ker ima nekaj lepih oblek, jih bo podarila v dobrodelne namene. Neka teta bo namreč odprla brezplačno izposojevalnico poročnih in svečanih oblek za tiste, ki si ne morejo privoščiti lepih oblek. Tam si bodo obleke lahko izposodili tudi vsi drugi, ki bodo v zameno za izposojo podarili nekaj denarja, s katerim bodo potem poskrbeli za morebitna popravila oblek in druge stroške. Mama bo podarila svojo maturantsko obleko, da bo lahko kakšna punca blestela na svojem plesu, babica pa bo poskrbela, da bo njene obleke lahko nosila ponosna nevestina mama.

Obleka naredi človeka

Tudi sama se rada lepo oblečem. Z Blažko večkrat pomerjava različne kombinacije in modne dodatke. Vsi si zaslužimo biti lepi na posebne dni, kot so poroke, maturantski plesi in druge svečanosti. Zato, če imate tudi vi v omari kakšno svečano obleko odveč, je bodo v izposojevalnici »Srčne obleke« zelo veseli. Če se bom jaz kdaj poročila, bom svojo obleko zagotovo podarila.

Gremo brskat zdaj še po atijevi omari, če je tudi on prerasel kakšno svečano obleko. Tudi fantje morajo biti lepi.

Se beremo.
Škrip-škrat do takrat!

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor