Nohtki, ki so se bali škarjic

Nohtki, ki so se bali škarjic

Ko je bila Blažka manjša, je naravnost sovražila striženje nohtov. Ni dovolila ne mami ne očku, da bi ji jih skrajšala. Vam povem, da so bili že tako dolgi, da so me spominjali na mačje kremplje. Prav zares sem se je pričela bati. Že če me je želela pobožati, me je opraskala. In tako smo morali nujno nekaj ukreniti, da bi lahko Blažki postrigli nohtke. Očka jo je prepričeval, mama lepo prosila, pa ni nič zaleglo. Blažka se ni pustila. Če si se le dotaknil njenih bosih prstkov na nogah, je pričela močno brcati. Bali smo se, da bodo predolgi nohti poškodovali nežne prstke.

Tudi nohtov na rokah nismo smeli postriči. Komaj je videla škarjice, že se je pričela dreti na vse grlo. Že sem ji dovolila, da je ona na meni preizkusila ščipalec za nohte, pa je nisem uspela prepričati. Ko so bili nohti že skoraj daljši od maminih, je bil res že skrajni čas, da ji jih skrajšamo. In ker se punca ni dala, sem ji povedala pesmico, da bi jo prepričala, da škarjice za nohte niso hude in je ne bodo poškodovale.

Pet nohtkov levo,
pet nohtkov desno
postavilo se je v vrsto
in držijo blazno se resno.

Mezinček se najbolj je bal,
da ne bi še manjši postal.
Nežno škarjice so zarezale,
najmanjšega le bežno podrezale.

Prstanec se bahavo je bleščal,
svoj noht rad na ogled je dal.
Sredinec kot najpogumnejši
škarjicam je zaupal brez skrbi.

Je še kazalec mirno obstal,
da se ne bi slučajno poškodoval.
Ker palček je videl, da nič ni hudo,
pogumno se predal je razvajanju.

Škarjice so zaškrtale,
nohtke lačno poglodale.
Strah bil je odveč,
postopek ni bil boleč.

In tako je Blažka dovolila, da so škarjice zaškrtale in njene nohtke nežno poglodale. Mama ji je končno lahko ostrigla nohtke na rokah. Za tiste na nogah pa je potrebovala več poguma, saj je rekla, da jo mama žgečka po podplatih, ko ji želi striči nohte. A k sreči se je tudi temu privadila in sedaj brez strahu privoli, da mama vzame škarjice v roke, sama pa ob tem deklamira pesmico o nohtkih, ki so se bali škarjic. Jo že slišim. Ji grem pomagat pri pesmici.

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor