Metoda učenja, ki vodi do uspeha

Ena od metod učenja, ki jo pogosto uporabljajo, je metoda sinteze. Poglejte kako ta način učenja deluje.

metoda-ucenja-ki-vodi-do-uspeha

Vsi, ki hodijo v šolo, vedo, da prej ali slej pride na vrsto tudi preverjanje znanja. Da bi kontrolne naloge ali ustna spraševanja pričakali pripravljeni, se mora otrok dobro “oborožiti”, s čim drugim kot z znanjem. Vsak otrok ima svoj način učenja, vendar je lahko ta včasih dolgotrajen in neuspešen.

Vsi se bomo strinjali, da se je način predavanja in učenja precej spremenil. Včasih so učitelji učencem predajali gradivo z narekovanjem, kar ne velja za sodobno učenje. Ena od metod učenja, ki jo pogosto uporabljajo, je metoda sinteze. Poglejte kako ta način učenja deluje.

Prvi korak

Najprej gradivo preberemo. S tem postopkom si ustvarimo jasno sliko v glavi o vsebini besedila, da bi pozneje lahko izvedli enega od naslednjih korakov.

Drugi korak

Ko opravimo prvi korak, iz besedila izvlečemo vse informacije. Osebnosti in leta, če se učimo zgodovino, imena spojin, če se učimo kemijo, fizične in družbene lastnosti neke države, če se učimo geografijo …

Tretji korak

V tem koraku ločimo pomembne od nepomembnih informacij iz prejšnjega koraka. Ta korak je zelo pomemben za naslednjo fazo.

Četrti korak

Z uporabo pomembnih informacij iz prejšnjega koraka napišemo krajši sestavek. Bistveno je, da sestavek napišemo s svojimi besedami, ker si ga bomo tako najlažje in najhitreje zapomnili.

Peti korak

Zdaj nam preostane le, da se naučimo svoje verzije lekcije in uspeh bo zagotovljen.

Pomembno opozorilo!

Ne učimo se lekcij na pamet, ker tako naučeno gradivo nima nobenega namena in ga bomo hitro pozabili.

Pa veliko uspeha pri učenju vam želimo.

Zelena učionica

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor