Zakaj sem po nuhalni in dht opravila še nifty

Zakaj sem po nuhalni in dht opravila še nifty

O NIFTY testu nisem razmišljala nikoli prej, dokler ni prišlo do situacije, ki mi je v tistem trenutku postavila svet na glavo. Opravljala sem namreč pregled nuhalne svetline, kot nekaj rutinskega, ne da bi sploh pomislila na možnosti, da je lahko karkoli narobe oziroma drugačnega od mej normale.

Kmalu je sledilo grenko presenečenje, ko me je ginekolog seznanil z rezultatom, ki je bil, sploh za mojo starost, precej slab. Sem namreč mlada, zdrava 25 letnica, pri kateri se ne pričakuje večjih odstopanj.

Naslednji običajni korak je bil, kot v vseh podobnih primerih – opravljanje dvohormonskega testa. Dnevi negotovosti in pričakovanja so se vlekli kot neskončnost, medtem ko sem čakala na rezultate. Ko sem jih končno dobila, me žal kratko sporočilo z besedami “krvni test je bp, nadaljnje preiskave niso potrebne.” ni pomirilo.

Ko si dneve in dneve v dvomih, ko gre skozi tvojo glavo nešteto scenarijev, tudi takšnih, ne najlepših, ko se vse te skrbi kopičijo, med sabo krepijo, te žal dva stavka ne moreta spraviti nazaj v stanje, ki je bilo pred vsem tem.

In to je bilo vse, česar sem si želela – da bi lahko pozabila na vse dvome, skrbi in preostanek nosečnosti preživela mirno, SIGURNO. Točno to pa nudi predrojstveni test NIFTY, katerega mi je zaradi moje situacije priporočila prijateljica, saj ga je opravila tudi sama. Bolj kot sem brala o njem, se pozanimala, informirala, bolj sem vedela, da brez njega preprosto ne bom pomirjena. Kot tipična nosečka sem naredila Googlov mini doktorat in ugotovila, da je zanesljivost nuhalne svetline le 75%, v kombinaciji z DHT 85%, medtem ko je Nifty test več kot 99% natančen. Prav tako pa je nuhalna svetlina v 5% lažno pozitivna, Nifty pa le v 0,05%.

Po pogovoru s partnerjem ni bilo več nobenega dvoma. Takoj sem poklicala izbranega ginekologa in že naslednji dan sem bila naročena na odvzem krvi. Vedela sem, da lahko klic z rezultati pričakujem že šesti dan, zato sem nestrpno odštevala; jasno mi je namreč bilo, da z mojimi skrbmi otročku definitivno povzročam več škode kot koristi.

Rezultati so bili vrhunski in najbolj pomembno je bilo to, da so razblinili vse moje dvome. Nič ne odtehta tega denarja bolj kot to, da sem sedaj pomirjena in da lahko brezskrbno uživam v nosečnosti, prav tako pa mi je bil velik plus in hkrati olajšanje, da lahko test poplačam v treh obrokih.

Če bi spremenila karkoli, bi spremenila le to, da bi NIFTY test opravila že v samem štartu in si tako prihranila vse nastale skrbi, dvome in stres. Ravno zaradi tega ga priporočam vsem bodočim mamicam, saj tudi sama sedaj vem, da če bom v prihodnje še pričakovala naraščaj, bo NIFTY prva in edina opcija.

Aleksandra, nosečnica iz Maribora

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor