Ali veste kako izbrati otroško posteljnino?

Ali veste kako izbrati otroško posteljnino?

Vsi dobro vemo, da je spanec tisti ključni dejavnik v kolikor želimo normalno funkcionirati in delovati. To pa seveda ne velja zgolj za odrasle, saj še toliko bolj to velja za otroke. Prav otroci so tisti, ki potrebujejo spanec, tako kot puščava vodo. Lahko bi celo rekli, da spanca pri otrocih ni nikdar dovolj. Otroci in najstniki namreč potrebujejo do 12 ur spanca dnevno, zato smo še kako prepričani, da vaš otrok potrebuje vse komoditete, da bi lahko zadostil svoji temeljni fiziološki potrebi. Spanec je pri otrocih še kako pomemben, zato je izjemno pomembno, da vašemu otroku ponudite izvrstno otroško posteljnino. Prav dobra in kakovostna ter udobna otroška posteljnina predstavlja ključ do izvrstnega spanja. V tem članku vam bomo skušali svetovati na kaj morate biti pozorni, ko izbirate in kupujete otroško posteljnino.

Pri izbiri posteljnine je zelo pomemben dejavnik otrokova starost. V kolikor izbirate otroško posteljnino za mlajšega otroka, ki še ne obiskuje vrtca, potem je odločitev povsem v vaših rokah. Z otrokom, ki še ne zna dobro govoriti in nima posebnih interesov, poleg spanja in hranjenja ter igranja, ne morete imeti debate glede nakupa otroške posteljnine. Tak otrok namreč nima posebnih želja pri izbiri in nakupu posteljnine. Zgodba pa je povsem drugačna že pri predšolskih otrocih, ki obiskujejo vrtec in tudi starejših otrocih. Ti namreč že imajo svoje poglede, ideje in želje. Pri izbiri otroške posteljnine boste namreč morali upoštevati predvsem želje, ki so povezane z risanimi junakinjami in junaki.

Otroke običajno ne zanimajo materiali iz katerih je izdelan posamezni kos otroške posteljnine, pač pa izključno motiv, ki je na tistem kosu natisnjen. Naj ponazorimo s primerom, če je vaš otrok navdušen nad risanko Avtomobili, potem je v bistvu nujno, da zanjo ali zanj izberete posteljnino z motivom risanih junakov. Nenazadnje je tudi izbira seta posteljnine s temi junaki običajno cenejša rešitev, kot iskanje rjuhe, prevleke za vzglavnik in prevleke za odejo.

Ali veste kako izbrati otroško posteljnino?

Pri izbiri seta posteljnine vam svetujemo, da v obzir vzamete material iz katerega je ta set z risanim junakom narejen. Izogibajte se materialom za katere veste, da so do nežne kože vašega otroka neprijetni ali celo povzročajo alergijsko reakcijo. Če vaš malček ali malčica skoraj polovico dneva preživi v materialu, ki je do njegove ali njene kože neprijeten, potem ste lahko prepričani, da tudi njegov ali njen spanec ne bo najbolj prijeten.

Če je le mogoče se torej odločite za naravne materiale, kot sta lan ali volna. Ta bosta namreč do otrokove kože prijazna, poleg tega pa bosta skrbela za ustrezno regulacijo temperature v vseh letnih časih in obdobjih leta. Zavedamo pa se, da ni vedno mogoče izbrati risanega junaka in naravnih materialov, saj so otroške posteljnine običajno narejene iz umetnih materialov, saj so ti cenejši. Otroku skušajte razložiti zakaj bi bilo bolje, da izberete za njegovo sobo posteljnino brez risanega junaka ali junakinje. Verjetno je vaša edina rešitev, da otroku temeljito predstavite vse prednosti, ki jih ima vaša izbira otroške posteljnine in manko pri njegovi želji skušate kompenzirati na katerem drugem področju, morda pri izbiri pižame.

Ponudba otroške posteljnine je bogata in pestra, med pomembnejšimi kosi pa je tudi nepremočljiva odeja oziroma prevleka, ki obvaruje jogi pred morebitnim neželenim nočnim močenjem postelje. V kolikor vaš otrok sodi v to kategorijo, potem je definitivno smotrno razmisliti o tem nakupu. Le zakaj bi posteljo prepustili na milost in nemilost otrokovega mehurja, če lahko poskrbite, da bo vsaj ključni del postelje ostal venomer suh.

Prav vse kose otroške posteljnine pa lahko najdete na spletnem mestu ceneje.si, kjer domujejo najugodnejše cene na spletu. S pomočjo enostavnih in uporabnih filtrov pa boste v hipu odkrili idealno rešitev za otrokovo posteljo.

Foto in besedilo: ceneje.si

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor