Otroške lesene delovne mize in kuhinje – igra vlog

Igra je za otroka bistvenega pomena, saj se skozi njo uči in razvija številne spretnosti, tako govorne kot gibalne. Otrok med igranjem spoznava okolje in pravila, ki mu vladajo. Med igro pridobiva izkušnje, ki mu koristijo pri ustvarjanju pojmov, učenju mišljenja in prvih poskusih reševanja problemov. Igra lahko predstavlja tudi pomemben način za druženje in spoznavanje drugih otrok.

Otroške lesene delovne mize in kuhinje – igra vlog

Med drugim in šestim letom starosti pri otroku nastopi obdobje simbolne igre. Del tega obdobja je tudi vživljanje v druge ljudi in njihovo posnemanje. Govorimo o igri vlog, za katero je značilno oponašanje odraslih, npr. staršev ali ljudi, ki opravljajo določene poklice. Hranjenje punčke, igra zdravnikov, frizerjev, mehanikov ali kuharjev je le nekaj primerov igre vlog. Otrok se pri tej igri vživlja v najrazličnejše vloge, ki jih opaža pri odraslih. Deklica se lahko pretvarja, da je mama, posnema njen govor in vedenje ter pri tem uporablja predmete, tudi namišljene. Skladno s tem spreminja svoja čustva, ki so včasih pozitivna, drugič negativna – to je nekaj povsem običajnega.

Če ugotovite, da otrok uživa v igri kuhanja, lahko njegovo domišljijo dodatno spodbudite z otroško leseno kuhinjo. Za vašega nadobudneža smo pripravili kuhinje različnih velikosti in barv. Manjše kuhinje obsegajo leseno kuhalno ploščo in pribor, srednje velike imajo vključeno tudi leseno pečico, tiste največje pa premorejo celo lesen pomivalnik in pomivalni stroj. Ne pozabimo omeniti še številnih omar in polic, na katere bosta vaš malček ali malčica lahko pospravila svoje kuhalne potrebščine. Vsi kuharji dobijo tudi lesen pribor, ki obsega lonec, kuhalnico, zajemalko … Ta kuhinja vsebuje vse, kar ima tudi vaša domača kuhinja, zato je igra z njo povsem prepričljiva in nudi veliko različnih možnosti uporabe. Otroška lesena kuhinja omogoča dolge ure intenzivne igre, skozi katero otrok razvija ročne in gibalne spretnosti ter uri svojo domišljijo.

Izjemno veliko otrok se rado igra mojstre ali mehanike. Pri tem jim obilico zabave lahko ponudi otroška lesena delovna miza, ki je narejena prav za to igro vlog. Delovna miza je narejena tako, da jo otrok po končanih opravilih pospravi in spremeni v kovček, kot to stori vsak pravi mojster po uspešno opravljenem delu. Delovna miza ima že vključeno leseno orodje: žago, matice, vijake, ključ … Ko bo vaš nadobudnež sestavil svojo delovno mizo, se bo pred njegovimi očmi odprl čisto nov svet. Dobil bo svoj delovni prostor, na katerem bo lahko nemoteno vrtal, vijačil, žagal in popravljal vse, kar mu bo narekovala njegova domišljija. Pomembno je poudariti, da igra z otroško delovno mizo močno koristi pri urjenju finih ročnih spretnosti. Otrok lahko izbira med mizami različnih velikosti, barv in oblik.

Omogočite svojim najmlajšim, da skozi igro vlog počnejo to, kar odrasli počnemo v svojih kuhinjah in delavnicah. Skozi igro bodo razvijali kognitivne, motorične in tudi socialne spretnosti. Igra v otroški kuhinji ali delavnici je za malčka nekaj neprecenljivega, saj se ob njej zabava, uči, raste in se razvija. Zagotavljamo vam, da se bo lepih trenutkov, ki jih je preživel med lesenimi lonci ali izvijači, spominjal še celo življenje.

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Gugalnica

Spletna trgovina Gugalnica ima pester izbor igrač in drugih izdelkov za vaše najmlajše. V ponudbi so lesene igrače, otroške kuhinje, delovne mize, leseni vlakci, didaktične igrače, leseni poganjalci, vozički za pomoč pri hoji, igralne podloge ter drugi zanimiv izdelki za vaše otroke. Redno objavljamo tudi akcijske popuste in novosti.

Dodaj odgovor