Danajine zlate pravljice: Lačna gosenica – pravljice za lahko noč

Danajine zlate pravljice: Lačna gosenica - pravljice za lahko noč

Nekega jasnega sončnega dne se je po travniku potepala gosenica. Bila je tako lačna, da se je odločila, da bo svoje prijatelje prosila za hrano.

Najprej je srečala hitro veverico, ki ji je podarila svoj lešnik, in lačnega medveda, ki ji je podaril svoj zadnji lonček medu. Obema se je gosenica zahvalila in se odpravila po poti naprej.

Ko je bila že blizu doma, je mimo nenadoma priskakljala mama zajklja. Tudi njo je prosila za hrano. Mama zajklja ji je podarila svoj dragoceni korenček, ki ga je malo prej sunila z vrta, da bi ga imela za kosilo. Gosenica se je tudi njej zahvalila in se odpravila po potki naprej.

Mimo nje je pritekel razigrani psiček. Psičku se je počasna gosenica zasmilila, zato ji je podaril košček mesa, ki mu ga je podaril gospodar za malico.

Po dolgem pohodu je zadovoljna in sita gosenica končno prišla domov. Utrujena je zaspala. Naslednjega jutra jo je čakalo presenečenje. Prebudil jo je dež. Gosenica se je hitro odpravila na lov za deževniki, s katerimi bo pogostila svoje prijatelje, ki so ji nesebično priskočili na pomoč.

Tako so se v času kosila vsi sladkali z deževniki, še posebej vesela pa je bila gosenica.

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor