Danajine zlate pravljice – Tinka in Tonka – pravljica za lahko noč

Danajine zlate pravljice - Tinka in Tonka - pravljica za lahko noč

Nekoč sta živeli deklici z imenom Tinka in Tonka. Bili sta dvojčici, enaki kot jajce jajcu, a po značaju različni kot poletje in zima. Tinka je bila dokaj mirna, Tonka pa prava potepinka. Tinka in Tonka sta imeli šolske počitnice, zato jima je mama predlagala, da jih skupaj preživita pri babici.

Deklici nad mamino zamislijo nista bili navdušeni, saj sta se že prej dogovorili, da bo ena odšla k babici, druga pa k teti. Mama se je strinjala in ker ima Tonka raje babico kot teto, je Tinka odšla k teti. Sestrici sta se veselo poslovili in se odpravili vsaka svojo pot.

Tinka je pri teti počela raznolike stvari, vendar je zelo močno pogrešala sestrico. Tonka pa se je veselo potepala po mestu, lizala sladoled, se dobivala s prijatelji in čas ji je kar prehitro mineval. Zadnji dan, ko bi morala Tonka domov, jo je babica poslala v trgovino po mleko.

Ure so minevale in minevale, a Tonke ni in ni bilo domov. Babica je bila že močno zaskrbljena, ko je zaslišala zvonec. Pred vrati je zagledala Tinko, Tonko in njuno mamo, ki so se na skrivaj dogovorile, da presenetijo babico. Vsa tri dekleta so kar prekipevala od veselja zaradi ponovnega snidenje, zato so skupaj z babico zavila v mesto na sladek sladoled.

Ocena:
[Skupaj: 5 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor