Lenine zgodbe: Varuška – pravljica za lahko noč

Nekega dne sta se Miina starša s težkim srcem odločila, da morata na službeno pot, kjer bosta odsotna kar cel teden, ampak prej sta Mii našla varuško, ki jo bo čez teden pazila.

lenine-zgodbe-varuska-pravljica-za-lahko-noc

Naslednjo jutro sta starša Mii pri zajtrku sporočila novico, da ju ne bo doma in da bo zanjo skrbela varuška Nina. Mia je z solznimi očmi zbežala in rekla »nočem je«! Rada bi odšla z vama. Starša sta se usedla k Mii in ji povedala, da druge izbire nima ter da morata oba na službeno pot.

Mia se ni sprijaznila z novico, da bo dobila varuško, zato se je domislila nečesa drugega in vprašala »kaj pa, če me čuva moja babi«? Mami ji je povedala, da rade volje, samo babi je zelo šibkega zdravja in da bi cel teden bilo prenaporno za njo. Mia kar ni mogla sprejeti te novice in še kar kuhala mulo, potem pa je nenadoma pozvonila mlada punca z imenom Nina, ki je bila Miina varuška.

Mami je zaklicala, »Mia pridi spoznati svojo novo varuško z imenom Nina«! Mia je najprej odkimala z glavo in si nato premislila. No, prav, ampak samo spoznala jo bom, potem grem pa nazaj v svojo sobo. Nina se je predstavila Mii in rekla »kako lepa punca si« in bova midve, ko bova sami, marsikaj skupaj počeli – od skrivalnic do skakanja čez kolebnice in imeli bova zabavo. Mia jo je žalostno pogledala in z solznimi očmi stekla v sobo ter se zaprla vanjo. Miina starša sta Nino malce pomirila in ji rekla, da potrebuje malo več časa zase in da se bo že pomirila.

Tako je Mia z solznimi očmi tudi zaspala ter se naslednjo jutro prebudila brez staršev, v kuhinji pa je zagledala Nino, ki je pridno pripravljala zajtrk. Žalostno jo je pogledala in se zjokala. »Kje so pa moji starši?« vpraša Mia varuško. Tvoji starši so pa že odšli na potovanje, jo radovedno pogleda in se ji nasmehne. Mia žalostno reče: »ampak saj se še poslovili niso od mene?« Nina odgovori: »nista hotela, ker bi bila preveč žalostna«. Mia komaj poje zajtrk in par besedic spregovori z Nino. Se bova igrali, ko pojeva zajtrk? Mia se žalostno skrije v kotiček, za katerega noben ne ve, Nina pa jo pa obupno išče. A se bova igrali skrivalnice? Vpraša Nina, Mio. In tako sta se nekaj časa iskali, dokler se Mii ni začelo zdeti zabavno, malo se je nasmejala ter Nino vključila v njeno igro. Tako sta skupaj marsikaj počeli, od risanja, barvanja, jedli najljubši sladoled, skakali čez kolebnico, se igrali s punčkami in še marsikaj drugega.

Tako je mineval teden in neko noč je Mia bila tako utrujena, da je zaspala kar poleg Nine s knjigo v roki. Naslednji dan je Mia vstala nekam pozno, pogledala v kuhinjo in videla nasmejana starša, poleg njiju pa še nasmejano Nino. Mami, oče tako sem vesela, ko vaju vidim, ampak naj Nina še ostane pri nas, zelo sem se zabavala z njo. Nina se je nasmehnila in Mii obljubila, da zopet pride, ko bo Mia imela počitnice. Starša pa sta Mio presenetila z novo punčko, ki jih ima že veliko.

Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 4.9]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor