Abeceda starih časov (3)

Abeceda starih časov (3)

To je bil pa zelo zanimiv obisk,  je rekel Nejc, ko so se vrnili domov. Zdaj pa bi rad počel kaj zabavnega. Dedek, dedek – a greva takoj popravit tetine grablje? Babica, a bomo šli še danes v hosto? A lahko pokličeš mami, da bi danes midva kar prespala tukaj? A lahko prosim, prosiiiim.

No, no, ne bodi taka

Ihta

Lepo počasi in po vrsti. Najprej  bosta z Lučko pospravila vajin umetniški kotiček. Počistila bosta mizo, oprala čopiče, pospravila barve in očistila mavrične madeže, ki so se pojavili na vseh koncih kuhinje.

To je tako dolgočasno, se je začela kujati Lučka. Vedno morava pospravljati, jaz bi se raje vozila s kolesom ali pa se igrala z mucki na dvorišču.

In jaz bi šel kar takoj v delavnico. Rad bi popravil grablje in zabijal žeblje. je nadaljeval Nejc.

Najprej pospraviti, je bila odločna babica.

Joj noooo, babica, saj bova potem. Zdaj se nama ne ljubi… sta stokala vnučka.

Jambranje, jambranje, jambranje, jambranje …

ju je dražil dedek. Če ne bi toliko jambrala in stokala, bi bilo delo že skoraj opravljeno.

Nejc in Lučka sta se spogledala in hitro ugotovila, da ima dedek prav. Razdelila sta si delo in kuhinja se je prav kmalu bleščala kot nova.

Poleg tega pa so se  povsem nepričakovano začele uresničevati njune želje.  Najprej je telefoniral očka, če lahko Lučka in Nejc ostaneta čez noč. Babica je seveda privolila, Lučka in Nejc pa sta kar sredi kuhinje odplesala svoj znameniti ples veselja. Pridružil se jima je tudi dedek. Ko je bilo rajanje že skoraj na vrhuncu, je iz žepa potegnil svoj stari

Kampl

in zaigral nanj.

Lučka in Nejc sta ploskala in prepevala toliko časa, da se je nalezljivo veselje prijelo tudi babice. Skoraj niso opazili, da se je zunaj stemnilo in da je čas za spanje. Lučka in Nejc sta si po večerji skrbno umila zobe in komaj čakala na dedkovo pravljico za lahko noč.

D.Š.

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor