Periodni sistem elementov kot potapljanje ladjic

Domiselna mati je iz neprivlačnega periodnega sistema elementov naredila potapljanje ladjic – privlačno igro, ki jo vsi poznamo. Do ideje je prišla, ko je otroke učila kemijo in pomislila, da bi to bil dober način, kako si zapomniti periodni sistem elementov.

Periodni sistem elementov kot potapljanje ladjic

“Idejo sem dobila, ker doma zelo pogosto igramo potapljanje ladjic,” je povedala Karyn Tripp. Igro lahko igrajo tudi otroci, ki se še ne učijo periodične tabele elementov. Njena 8-letna hčerka uživa v igri, čeprav se še ni učila kemije.

Kako iz periodnega sistema elementov narediti potapljanje ladjic?

Za izdelavo igre potrebujemo štiri liste periodnega sistema, lahko so barvni, vendar ni nujno. Stolpce označimo s številkami, vrste pa s črkami. Tako imamo na izbiro dvojno označevanje – po koordinatah ali po elementih. Za večkratno uporabo je liste dobro plastificirati in vstaviti v mapo. Dve mapi nato spojimo skupaj z velikimi sponkami.

Otroci na enega od listov narišejo svoje ladjice v nizih po 2, 3,  in 5, na drugem pa označujejo nasprotnikovo ladjevje. Če ladjo zgrešimo, na list narišemo X, če zadenemo, pa O. Zmaga tisti, ki potopi vse nasprotnikove ladje.

Teach beside me

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor