10 nasvetov za uspešen partnerski odnos

10 nasvetov za uspešen partnerski odnos

Zapletene situacije, s katerimi se vsak od nas vsaj nekajkrat sreča v življenju, ne predstavljajo le neprijetnosti, ampak tudi priložnost, da se iz njih nekaj naučimo. Zato se lahko od človeka, ki se je ločil, vedno nekaj naučimo.

Psiholog in svetovalec Gerald Rogers je napisal te nasvete v času, ko je preživljal težke trenutke svoje ločitve. “Potem ko sem po šestnajstih letih zakona izgubil ženo, ki sem jo ljubil, bi si želel, da bi te besede lahko slišal takrat.”

Morda vam bodo te besede pomagale poglobiti vajin odnos …

Nikoli ne prenehajte dvoriti partnerici

Nikoli je ne jemljite za samoumevno. Ko ste se z njo poročili oz. odločili za skupno življenje, ste ji obljubili, da boste človek, ki bo vedno varoval njeno srce. To je najpomembnejši in najsvetejši zaklad, ki vam je kdajkoli bil zaupan. Ona je izbrala vas. Tega nikoli ne pozabite in zapomnite si, da ljubezen ne trpi lenobe.

Poskrbite, da boste vedno videli le najboljše

Osredotočite se na to, kar imate pri svoji partnerici ali ženi radi. Tisto, na kar osredotočamo našo pozornost, ima sposobnost rasti. Če pa se boste osredotočili na napake, boste začeli videti napake povsod. Če ste pozorni na nekaj, kar vam je všeč, boste čez nekaj časa dojeli, da živite z najlepšo žensko na svetu.

Ne poskušajte je spremeniti

Vaša naloga je, da svojo življenjsko partnerico ljubite takšno, kakršna je, brez upanja in pričakovanja. Če pa se ona vseeno spremeni, jo prav tako ljubite, ne glede, ali vam je to všeč ali ne.

Prevzemite odgovornost za lastna čustva

Vaša žena ni dolžna, da vas osrečuje, prav tako kot vas ne more narediti nesrečne. Sami ste odgovorni za svoje pozitivno počutje in šele potem bo to isto veselje prišlo v vajin odnos. Nikoli ne krivite svoje partnerice/žene, če ste nervozni in jezni. To se dogaja znotraj vas, to so vaša čustva in vaša odgovornost.

Dovolite ji, da preprosto je

Ko je nervozna, ne poskušajte to popraviti. Vi jo samo objemite in ji dajte vedeti, da je to normalno in da jo razumete. Naj ve, da čutite, kako se počuti, da vam pomeni veliko in da se na vas lahko vedno zanese. Ženska narava je spremenljiva in burna, njena čustva so kot nevihta, postanejo močna, potem se pa umirijo. Če vi v času te nevihte ostanete močni in neustrašni, vam bo lahko zaupala.

Dajte svoji ženski prostor

Ženski predanost lahko zavidamo, vendar pa jo moramo včasih spomniti, da mora poskrbeti tudi zase. Včasih bo morala odleteti z vaših vej, da bi našla to, kar ji hrani njeno dušo. In če boste dali tako svobodo, se bo vrnila, da bi vam zapela svoje nove pesmi. No, to morda zveni preveč poetično,a bistvo ste verjetno dojeli. Torej, povejte ji, naj si vzame čas zase (še posebno potem, ko že imate otroke. Potrebuje to svobodo, da se obnovi in ponovno uravnovesi).

Bodite norčavi

Ne jemljite se preresno. Smejte se in spravite vašo partnerico v smeh. Zaradi smeha je vse ostalo lažje.

Izpolnite jo

Spoznajte njeno ljubezensko govorico in posebne geste, zaradi katerih se počuti posebna, pomembna in cenjena  Zaprosite jo, naj pripravi seznam desetih stvari, zaradi katerih se počuti ljubljena in si jih zapomnite. Naj bodo vaša vsakodnevna prioriteta, da se bo tudi zares tako počutila.

Takoj odpustite

Osredotočite se na prihodnost, raje kot da v sebi nosite težo preteklosti. Ne dovolite, da vas preteklost drži v ujetništvu. Napake iz preteklosti – vaše ali njene, ni pomembno – so kot težko sidro, ki ne dovoljuje, da bi se premaknili naprej. Odpuščanje je svoboda.

Vedno izberite ljubezen

Vedno izberite ljubezen. Konec koncev, to je edini nasvet, ki ga zares potrebujete. Če je ljubezen načelo, ki vodi vse vaše odločitve, potem nič ne bo ogrozilo sreče vaše partnerske zveze. Ljubezen vedno zmaga.

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor