Tri življenjske mini lekcije

Predstavljamo vam tri mini zgodbe, tri lekcije, tri drobne stvari …

Tri življenjske mini lekcije

Nekega dne boš razumel

Nekega dne ti bo jasno, da obstajajo ljudje, ki nikoli ne izdajajo, vendar pa boš pred tem morala iti skozi mnoga, mnoga izdajstva.

Nekega dne boš razumel, da zunanji sijaj ni nič v primerjavi z notranjo lepoto. Zato vse, kar je zunaj – traja do prvega dežja. Tisto, kar je noter, gori večno. In tudi če se ugasne do komaj opaznih ogorkov. Vendar pa je dovolj rahlo pihniti –  in ogenj bo zagorel in te pogrel.

Nekega dne boš spoznal, da so mnoge izjave, citati, aforizmi, ki si se jih naposlušal v zunanjem svetu – samo prazen čeprav lep, skupek besed – nič več od tega. Pomembne so samo tiste resnice, ki si jih sam spoznal.

Nekega dne boš spoznal, da so dobrota, nežnost, ljubezen in skrb – odlike notranje moči, ne pa slabosti.

Predpogoj veščin

Neki fotograf je prišel k dami na večerjo. Ob ogledu njegovih fotografij je vzkliknila: “Prekrasne so. Verjetno imate zelo dober fotoaparat.”

Fotograf je to preslišal, a je pozneje, ko je odhajal, rekel :”Hvala. Večerja je bila okusna. Verjetno imate zelo dobro posodo.”

Moč drobnih stvari

Ta zgodba je odličen opomnik, kako pomembne so v našem življenju majhne stvari, ki jih pogosto uporabljajo kot metaforo za nesposobnost ljudi odzvati se na pomembne spremembe v življenju, ki se dogajajo postopoma.

Kaj se bo zgodilo, če žabo vržete v lonec z vročo vodo? Takoj bo pomislila: “Tukaj je tako neprijetno. Moram čimprej zbežati stran” in v istem trenutku skoči ven.

Kaj pa, če žabo postavite v lonec s hladno vodo in ga postavite na štedilnik ter počasi segrevate?

Žaba se bo sprostila. Seveda bo opazila, da postaja topleje, a bo pomislila: “Malo toplote ne more škoditi.” Končalo se bo tako, da se bo žaba skuhala.

Nauk: precej stvari se v življenju neopazno kopiči: dolgovi, odvečni kilogrami, slabo zdravje, znanje, blaginja. Zapomnite si, da drobnih stvari ne smete podcenjevati.

 

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor