Stvari, ki jih vsaka mama počne, čeprav je mislila, da jih nikoli ne bo

Veliko je čudovitih stvari v starševstvu in tudi zadovoljstva. Ampak resnica je, da ni vsak dan z otroki enostaven. Družinski vsakdanjik prisili mamo, da počne stvari, za katere nikoli ni mislila, da jih bo kdaj počela. Mi smo zbrali  enajst takšnih stvari, vi pa še kakšnega dopišite v komentar. 🙂
stvari-ki-jih-Stvari, ki jih vsaka mama počne, čeprav je mislila, da jih nikoli ne bovsaka-mama-pocne-ceprav-je-mislila-da-jih-nikoli-ne-bo

Dela se gluho

Prepir za zaprtimi vrati ali jok iz sosednje sobe sredi noči ne bo z lahkoto premaknilo mamo, da skoči že miljontič. In potem je tako, da se vsi v družini delajo gluhe, tako otroci kot mož, ko jim to ustreza. Zakaj se pa ne bi tudi mama?

Pogosto laže

Lahko laže otroku:”Ne bo ti všeč ta čokolada.”, “Vidiš, padel je mrak, čas je za spanje.”, “V tej omaki ni zelenjave.” Lahko pa tudi možu:”Ne nocoj, glava me boli/grlo/dobila sem” … Zdi se, da so (majhne) laži konstantno prisotne v življenju ene mamice. Vse to za malo miru in spanca.

Pozablja kaj pomeni zasebnost

Ko mama vstopi v kopalnico pomeni, da se kmalu zasliši …3,2,1 … “mamaaaaaaaa!”

Meša imena otrok

Čeprav je mesece sodelovala pri izboru imena vsakega otroka, pride trenutek, ko se vsa ta imena enostavno pomešajo. Ko pride drugi otrok, kot da možgani odpovejo v določenih situacijah in enostavno otrokom zameša imena.

Zdi se ji, da stalno sliši otroke, da jo kličejo ali jočejo

Še posebno, ko se mama tušira in je otrok v drugi sobi in mirno spi.

Je profesionalna pogajalka

“Ko narediš to, dobiš tisto”, “Ali bi rad, da pokličem tatija?”, “Ne sili me, da se derem”, “Štejem do tri: ena, dva, dva in pol …”, “Usedi se na stol takoj zdaj!”. Kaj naj še rečemo, to so besede pravega profesionalca.

Pogosto joče

Eno mamo lahko že malenkost spravi v jok: muca na facebooku, Xfactor, naslov nekega veselega dogodka, zapis o tem, da je soseda rodila, prijateljica z zajtrkom, otroci na počitnicah, prvi dan šole, zadnji dan šole … Ja, mamice znajo biti precej jokave. In samo mame lahko to razumejo.

Stvari-ki-jih-vsaka-mama-pocne-ceprav-je-mislila-da-jih-nikoli-ne-bo-2

Stvari ponavlja v neskončnost

Otroci zelo hitro slišijo, ko se gre ven ali ko je čas, da se posladkajo, a ko jim mama reče, da je čas za kopanje, nihče ne sliši nič. Prav tako ne reagirajo na poziv, naj postavijo stol ali pospravijo igrače. Ali res mislijo, da je dovolj, da se naredijo, da ne slišijo in potem ne bo potrebno narediti ničesar?

Ruši vse rekorde

Če mora otrok iti iz hiše čez deset minut, a prvorojeni pubertetnik še vedno leži v postelji in se dela, da mu ni dobro, koliko časa bo mama porabila, da ga vrže iz postelje? Rezultat: 0,5 sekunde. Enostavno mu zašepeta na uho, da bo za mesec dni ostal brez telefona in stvar bo rešena.

Igra razsodnika

Otroci ves čas nosijo mami dokaze kot so: “Mama, ona mi je rekla ….” in “Ni res, on je …”, in čakajo na razsodbo v korist nekoga. In tako vsak dan.stvari-ki-jih-vsaka-mama-pocne-ceprav-je-mislila-da-jih-nikoli-ne-bo-1

Dobro ve, kdaj otrok joče z razlogom

Mama dobro ve, kdaj otrok joče, ker je lačen, kdaj joče, ker je prestrašen in kdaj se je udaril. In reagira temu primerno.
Se tudi vi najdete v kateri izmed teh početij ?
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor