Oni ne vedo, vendar so nama polepšali večer

Oni ne vedo, vendar so nama polepšali večer

Piše Ahmed Pašić, Človek z velikim srcem

Pred nekaj dnevi smo se po večerji odpravili od doma. Hčerkica je imela taekwando trening in ko sva se pripravljala za odhod, sva se odločila vzeti s sabo še Shamila. Zraven šole, kjer Safiya ima treninge, imajo veliko otroško igrišče in bazenček z želvami, zato sem za vsak slučaj dal v žep še plastično posodico, v kateri je bila želvja hrana.

Ura je bila že skoraj osem zvečer, ko smo vstopili v šolo in hčerka se je hitro preoblekla ter začela s treningom, ki traja uro in pol. Nato sem se poslovil od nje in z malim sva odšla na bližnje igrišče. Tisti večer je bilo še posebej veliko otrok zunaj, saj so Kitajci praznovali tradicionalni festival sredine jeseni, ko občudujejo luno. Prišla sva do igrišča in sinček se je takoj zapodil na igrala. Bilo je že temno in na igrišču je bil samo en fantek. Imel je približno štiri leta, podobne velikosti kot Shamil. Zelo hitro sta se ujela in začela sta se loviti po celem igrišču. Ker so igrala kar visoka in zaradi tega na določenih točkah dobiš občutek panike z vprašanjem, kaj pa če otrok pade, sem bil vedno blizu obeh otrok.

In ko smo se igrali že kar nekaj časa, me je naenkrat preblisknilo, kako to, da je tisti otrok sam na igrišču. Šel sem malo naokoli in ugotovil sem, da je mama v bistvu prisotna. Gospa je sedela na klopi in osredotočeno uporabljala pametni telefon. Vrnil sem se k fantkoma in nadaljevali smo z igro. Zelo rada sta se spuščala po toboganu, veliko sta se smejala, potem pa sta hotela po toboganu gor, v nasprotno smer. V določenem trenutku je tistemu fantku spodrsnilo, tako da je padel. Prišel sem do njega in ga pobral ter preveril, če je vse v redu. Tla so drugače prekrita z materialom iz reciklirane gume, tako da k sreči ni bilo nobene poškodbe. Nadaljevali smo z igro in ves ta čas je gospa sedela na klopi s telefonom v roki. Potem je naenkrat vstala in poklicala fantka z besedami, da morata domov. Mali se je žalostno poslovil in ko je izginil, sem pogledal Shamila in imel je tisti razočarani obraz. Skoraj je začel že jokati, ker se ni imel več s kom igrati. Kaj sedaj? Takrat sem se spomnil želvje hrane v žepu in predlagal sem, da greva do bližnjega bazenčka, kjer bova lahko nahranila želve. Oči so se mu zaiskrile in premaknila sva se kakšnih 100 metrov naprej.

Prišla sva do bazenčka, odprem tisto posodico in jo dam Shamilu. Navdušeno se je približal vodi in začel klicati želve. In res so kmalu pokukale iz vode. Dal jim je hrano, malo po malo, zelo lepo ga je bilo gledati s strani, ker je res užival. Potem se je kar naenkrat pojavila deklica, stara mogoče 3 leta. Prišla je k Shamilu in ga vprašala, če lahko z njim hrani želve. Dobrovoljček je takoj privolil in dal ji je nekaj hrane. Skupaj sta hranila živali in ko sem se želel premakniti na drugi kamen, sem šele takrat opazil, da za mano stoji še fant z mamo in očetom. Fant je bil brat od deklice, ki se je igrala s Shamilom. Staršem sem ponudil nekaj želvje hrane z gesto, naj se tudi fant pridruži. Presenečeno so vzeli hrano, potem pa se je fant začel premikati proti bazenu. Hodil je z velikimi težavami in starša sta mu ljubeče pomagala priti do vode. Potem je še z večjimi težavami vzel hrano in jo začel metati želvam. In ko je fant hranil želve ter se igral z njimi, je ena želva “čmoknila” s skale v vodo, dobesedno na glavo. Pri tem je voda letela na vse strani in ko je fant to videl, se je tako prešerno nasmejal njeni vragoliji, da so se skupaj z njim začeli smejati še sestrica in starši.

Ko sem jih gledal s strani, sem pomislil, kako lepo je biti priča prvinski starševski ljubezni do otroka. Kljub dejstvu, da je bil otrok invalid, so se vsi skupaj maksimalno potrudili in z njim prišli do želv, kjer so potem družinsko uživali. Oni ne vedo, ampak tudi nama s sinom so polepšali večer s svojo originalno in brezpogojno ljubeznijo.

In zakaj sva se imela na otroškem igrišču lepo, z želvami in družino pa kasneje še lepše?

Ker se vrata včasih na eni strani zaprejo samo zato, da se odprejo na drugi strani.

Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 4.7]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor