Očetovo pismo hčeri o njenem bodočem možu

Potem ko je na internetu našel vrsto besedila in življenjskih nasvetov, ki degradirajo ženske in jih napeljujejo na to, da verjamejo v njihovo podrejenost v ljubezenskem razmerju, je dr. Kelly Flanagan, klinični psiholog, na svojem blogu napisal sporočilo.

To čudovito pismo, ki je ganilo ogromno ljudi po svetu, je posvetil svoji edini hčerki. Prav tako ga je namenil tudi svoji ženi, vsem ženskam in tudi generaciji fantov, da bi jih spomnil na tisto, kar je resnično pomembno.

Očetovo pismo hčeri o njenem bodočem možu

Dr. Flanagan dela kot psihoterapevt na kliniki Alliance Clinical Associates v Wheatonu, v ameriški državi Ilinois. Aktiven je na družbenih omrežjih, na svojem blogu pa se najpogosteje ukvarja z izboljšanjem komunikacije v medosebnih odnosih. Je poročen in oče treh otrok.

Mala moja!

Pred kratkim sva s tvojo mamo na Googlu iskala odgovor. Še preden sem dokončal vprašanje, je Google ponudil seznam najbolj priljubljenih iskanj na spletu. Prav na vrhu seznama je bilo iskanje: »Kako obdržati njegovo zanimanje zame?«

Šokiralo me je. Preletel sem ogromno nesmiselnih člankov o tem, kako biti seksi in atraktivna, kdaj mu prinesti pivo in kdaj sendvič in kaj mora ženska narediti, da se bo njen moški počutil pametnega in superiornega.

Vse to me je razjezilo.

Mala moja, zapomni si, ni in nikoli ne bo tvoja naloga, da skrbiš za to, da on ostane zainteresiran zate.

Tvoja edina naloga je, da globoko v svojem srcu veš, da si VREDNA njegovega zanimanja. (Če si zapomniš tudi to, da so drugi prav tako vredni zanimanja, bo bitka tvojega življenja praktično dobljena. Ampak to je pismo za kakšen drugi dan.)

Če si sposobna verjeti v svoje kvalitete, boš privlačna na najboljši možni način: privlačila boš takšno osebo, ki bo opazila tebe in tvoje kvalitete in ki bo želela svoje življenje preživeti v spoznavanju tebe.

Mala moja, rad bi ti povedal o moškemu, ob kateremu ti ni treba skrbeti za njegov interes zate, ker on ve, kako si zanimiva.

  • Ne zanima me, če postavlja svoje komolce na mizo med obedom, vse dokler bo opazil, kako simpatično se ti naguba nos, ko se nasmeješ.
  • Ni pomembno, če bo z mano igral golf, vse dokler se bo igral z otroki, ki mu jih boš podarila in se bo razveselil trenutkov, ko bo v njih videl tebe.
  • Ne zanima me, kako debela je njegova denarnica, vse dokler bo sledil svojemu srcu, ki ga bo vedno pripeljalo nazaj k tebi.
  • Ne zanima me, če ni močan, vse dokler ti bo dovoljeval prostor, da izraziš moč, ki je v tvojem srcu.
  • Vseeno mi je, za koga bo volil, vse dokler se bo obnašal do tebe spoštljivo in ti izkazoval pozornost.
  • Ne zanima me, kakšne barve je njegova koža, vse dokler bo na platno vašega življenja risal nežne, potrpežljive in pazljive poteze.
  • Ni pomembno, v kateri veri je vzgojen, vse dokler se zaveda, da je vsak trenutek njegovega življenja, ki ga preživi s tabo, svet.

Na koncu, mala moja, če srečaš takšnega človeka in midva ne bova imela niti enega skupnega interesa, bova imela najpomembnejšo stvar na svetu.

Tebe.

Kajti, mala moja, edina stvar, ki jo potrebuješ, da bi »obdržala njegovo zanimanje«, je, da ostaneš Ti.

Tvoj, do neskončnosti zainteresiran človek.

Tata

Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor