Nek oče je spoznal – moški, vikend ni samo za nas

Dale Partridge je moški, ki ima otroka in ženo, ki doma gospodinji. Dale svoj 40-urni delovni teden preživi v službi in skrbi za to, da so lahko vsi računi plačani, medtem pa njegova žena 24 ur na dan, sedem dni na teden skrbi za družino. Če vprašate moške, bodo skoraj vsi rekli, da je to fer. Nekateri bi celo rekli, da bi žena poleg vsega tega dela morala najti kakšno plačano delo in prispevati k hišnemu proračunu. Ne pa tudi Dale.

Nek oče je spoznal - moški, vikend ni samo za nas

“Je to pravično? Je pravično, da imajo moški prost, njihove žene pa delovni vikend? Jaz menim, da to ni fer in čeprav moja žena ne opravlja dela, ki je plačano in trenutno nima kariere, to v naši ne zmanjšuje njene veljave v naši družini. Zato moški vedite, da sobota in nedelja ne bi smela biti dneva za naš počitek. Pravzaprav vsi, ki med vikendom počivate od svoje službe, v bistvu počivate samo zato, ker ste svojim ženam vzeli del njihovega časa za počitek.

Moški, vikenda si niso izmislili samo zaradi nas – tudi ženske bi morale imeti čas zase in za počitek.

Ne mislim zdaj, da bi vikend moral biti samo za ženo, vendar pa se spomnite – vikend je čas za počitek in pri tem pazite, da boste vsi počivali, ne samo vi. Ne kredite ženam njihovega spanca,” je Dale Partridge napisal v svojem statusu.

Ko bi na svetu bilo več moških ki razmišljajo kot Dale, bi bilo veliko več srečnejših žensk …

Pameten dečko. 🙂

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor