Bumerang

Kmalu bo prenehal iskati tvojo roko, te vleči, da bi skupaj gradila hišo iz kock, te klicati, da bi skupaj igrala nogomet, kuhala kosilo …

Bumerang

Vključiš računalnik in se zatopiš vanj. Otrok te kliče, rad bi se igral s tabo – kot vedno v najslabšem možnem času. Gnjavi z nekimi neumnostmi. To te jezi.

“Kako ne razumeš, da imam pomembno delo …” “Pojdi tja, pusti me zdaj, ne gnjavi me …”

Minilo bo nekaj let in te besede se bodo vrnile k tebi kot bumerang prav v tistem trenutku, ko bi ti največ na svetu pomenilo to, da se pogovarjaš z najljubšim bitjem ali da bi bila samo preprosto skupaj. Bumerang.

Najbolj zanimive risanke, najbolj skrbna varuška, najboljša babica in vzgojitelji ne morejo nadomestiti staršev. Mama in oče  – dve najpomembnejši osebi v življenju majhnega človeka. Otrok te potrebuje prav zdaj.

A to ne bo trajalo dolgo – otroci odrastejo hitro. Kmalu bo prenehal iskati tvojo roko, da bi te odvlekel, da bi skupaj zgradila hišo iz kock, klicati, da bi skupaj igrala nogomet, da bi skupaj kuhala kosilo … Otrok bo ustvaril svoj svet, v katerem zate ne bo več prostora. In ko ga boš poklicala, ne boš zagledala žarečega obraza, kako ti hiti v objem, ampak grimaso, ki pravi – kaj bi spet rada od mene? Bumerang.

Več kot polovica mam in očetov bere te vrstice, medtem ko otrok gleda risanke, je na računalniku … Iskreno, ali je tudi tvoj otrok v tem trenutku pred zaslonom? O, ja, to je najbolj praktično! Poglej risanko, vzemi nekaj in se zabavaj, ustavi se malo s temi dolgočasnimi vprašanji, ne moti … Minilo bo kakšno leto in zaslišala boš enake besede. Bumerang.

Nekega dne bo vsega konec … kariere, prijateljev, pomembne službe. Ostane ti družina. Tvoja družina in tvoji otroci. Nauči se jih ohraniti, dokler je še čas – zdaj. Izključi računalnik, odloži pametni telefon. Naj delo počaka. Objemi otroka, pogovarjaj se z njim. Ti si moje najljubše bitje, mu povej. In zelo te imam rada.

Vse je tako enostavno. Glej ga – bumerang ljubezni in sreče.

VitaMarg

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor