Video: vez med materjo in otrokom je nedvomna

Vedno znova sem presenečena, ko stisnem roko drugega otroka, kako drugačen je občutek kot,  ko stisnem roko svojega. Debelina prstov, velikost roke in mehkoba kože ob dotiku – vse to je tako drugačno kot pri dotiku roke svojega otroka, ki ga poznamo do potankosti. Prepričana sem, da ste že prijeli kakšnega drugega otroka za roko, spomnite se, kako zelo se je le-ta razlikovala od roke vašega otroka, pa čeprav je bil otrok istega spola in iste starosti.

Njihova koža, njihovi udi, vonj njihovih las – vse to je tako jasno in tako poznano. Mislim, da imamo mame prednost, ker so ti majhni človečki rasli znotraj nas 40 tednov ali več. Od trenutka, ko začutiš premik svojega otroka v trebuhu, do trenutka, ko se rodi in je položen v tvoj objem je vez med vama že zasidrana.

Ne morem si pomagati, da ne bi razmišljala, da tako kot me čutimo in poznamo našega otroka, tako tudi on čuti in pozna nas. Naše telo poznajo prav tako do potankosti. Poznajo način, kako se jih z našimi prsti dotaknemo po obrazu, naše objeme, naš vonj – tudi oni nas poznajo. Naša povezava je nesporna.

Naletela sem na ta video na facebooku in priznam, privabil mi je solze v oči. Naredili so preprosti eksperiment, ki odkriva kako edinstvene smo ženske in kako globoka je povezava med otrokom in njegovo materjo. Šest žensk so prosili, naj zavežejo oči svojim dragocenim sončkom – svojim otrokom. Poglejte si ta video:

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor