Počitniške dejavnosti daleč od mestnega vrveža s pridihom pedagogike montessori

Počitniške dejavnosti daleč od mestnega vrveža s pridihom pedagogike montessori

Konec šolskega leta je tu in počitnice so čas, da si naši najmlajši napolnijo baterije in nekaj časa pozabijo na vsakodnevne skrbi, domače naloge in šolske klopi. To je čas, ko ponovno lahko stečejo v bližnji gozd in v sebi vzbudijo tisto najbolj pristno otroško radovednost. To je čas ko lahko spoznajo nove prijatelje, čas ko razširjajo svoja obzorja ob novih, zanimivih stvareh in ljudeh. Po drugi strani pa so za mnoge starše prav šolske počitnice povzročitelj novega nepotrebnega stresa, saj si zaradi kroničnega pomanjkanja časa in hitrem tempu v službah,  ne morejo vzeti toliko prostih dni za svoje otroke, kot bi si ga želeli.

Da boste kljub prenatrpanemu urniku v poletje zakorakali brez skrbi se vam tokrat  predstavlja nova počitniška rešitev za vaše otroke. Tovrstna počitniška dejavnost se nahaja na prijetni lokaciji, stran od mestnega vrveža, v zavetju Zbiljskega gozda. Hiša je obkrožena s kmetijami, tako da otroci lahko vsak dan pokukajo tja ter priskočijo na pomoč pri osnovnih opravilih.

V dopoldanskem času raziskujejo montessori materiale, se likovno izražajo, berejo pod krošnjami, se sprehajajo po gozdu. Najraje pa se odpravijo hranit labode ob Zbiljsko jezero in se tudi peljejo s čolni po njem. V celotno dogajanje je vključena tudi angleščina, saj se zavedajo, kako pomembno jo je neopazno in na spontan način podajati otrokom prav skozi dejavnosti, ki jih zanimajo in imajo radi.

Celoten program sproti prilagajajo glede na skupinice, ki se na začetku oblikujejo glede na starost in interese. Skozi počitniške dejavnosti se na preprost in prijeten način trudijo slediti otroku, njihovim željam in  potrebam. Ob tem se razvija varno in ljubeče okolje, ki je počitniško prijetno, hkrati pa stimulativno, in obogateno z dejavnostmi, ki podpira in krepi otrokovo znanje in vedoželjnost. Medse sprejmejo tako otroke, ki so se že srečali s pedagogiko montessori kot tudi otroke, kateri je ne poznajo ter jim jo na prijeten in sproščen način želijo približati.

Kje?

Zbilje, Medvode

Kdaj?

 • 16.7. – 20.7. 2018 – PRVI TERMIN
 • 23.7. – 27.7.2018 – DRUGI TERMIN
 • 30.7. – 3.8.2018 – TRETJI TERMIN
 • 6.8. – 10.8.2018 – ČETRTI TERMIN

 Cena?

 • Priključitev otroka za 1 dan = 40 eur
 • Priključitev otroka za 2-4 dni = 35 eur/dan
 • Priključitev otroka za 5 ali več dni = 30 eur/ dan

Bratci in sestrice?
2. otrok iz družine prejme 15% popust. Tretji pa 20% popust od polne cene dogodka.

Prijave zbirajo do zapolnitve mest na:

 • info@moj-svet.com ali
 • 031/705 146 (Ana) ali
 • 031/621 003 (Tamara)
 • Več informacij najdete na njihovi spletni strani: Moj svet

Tukajšnje počitniško vodilo je otrokovo dobro počutje in zato sta svobodna izbira ter sproščenost v ospredju. Prigrizki, dobra hrana, spletanje prijateljstev, čas preživet v naravi, izbrane knjige, otroško raziskovanje  in otroška kreativnost so prava kombinacija za nepozabne počitnice pri njih!

 

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor