10 pozitivnih strani mlečne formule

Veliko mamic se zaradi nezmožnosti dojenja počuti slabo, ne pa tudi mama Kate Holbrooke. Preberite, zakaj ona smatra, da je mlečna formula odličen izbor …

10 pozitivnih strani mlečne formule

Čeprav čutim, da bi morala z ljudmi deliti zgodbo o tem, kako sem se trudila, da bi svojega otroka dojila, kot tudi to, da bi opravičila svojo odločitev, da sem se nehala truditi, da bi vas prepričala, da sem resnično dala vse od sebe, tega ne bom naredila.

Vem, da je dojenje najboljša možnost. Ne potrebujem nikogar, da mi pojasnjuje prednosti materinega mleka, vendar prav tako menim, da nobeni mami ni potrebno neko globoko izobraževanje o tem.

Če svojega otroka dojite, to podpiram. Če želite otroka dojiti, a ne morete, tudi to podpiram. Če ste imele možnost, da dojite, vendar tega niste želele – čisto v redu. Razumem tudi, če jemljete razne dodatke, pijete zelišča za povečanje laktacije, da bi imele dovolj mleka za svoje potomce. Če pravkar dojite svojega triletnega otroka v restavraciji, tudi to razumem. Mi hranimo svoje otroke!

Vendar vam moram priznati – mlečna formula resnično ni tako slaba. Ko sem spoznala, da moj trud, da bi dojila svojega otroka ne daje nobenih rezultatov, razen muk in bolečine, sem odkrila, da ima mlečna formula vendarle svoje prednosti. Zato pustite občutek krivde in sprejmite, kar nam neverjetni svet znanosti ponuja.

Mlečna formula lahko rešuje življenja

Če vaš dojenček ne napreduje dobro, tako kot tudi moj ni, lahko mlečna formula zelo pomaga in celo rešuje življenja. Mlečna formula bo malemu bitju, ki ga imate raje od česarkoli na tem svetu, nudila potrebne kalorije in hranila, ki mu bodo pomagala, da iz male štručke postane velik dojenček, ki se zdravo razvija. Noben ne bi smel stradati svojega dojenčka. Če ne napreduje dobro z materinim mlekom, potrebuje mlečno formulo, za vraga!

Vaš partner lahko nahrani dojenčka ob treh zjutraj

Več spanja= srečna mama! Dokler sem dojila, mi je mož nudil veliko podpore, vendar pa razen tega nič več ni mogel storiti. Z mlečno formulo tako vi kot partner lahko izmenično hranita otroka.

Dojenček lahko dlje spi

Seveda je vsak otrok drugačen, tako da ne dajem nobenih obljub, bi pa vsekakor morali vedeti, da je pri mlečni formuli prebava počasnejša, kar je vsekakor lahko prednost.

Vaš partner bo s hranjenjem dojenčka razvil z njim poseben odnos

Ko mama doji otroka, je kraljica! Ko je prvič mož hranil dojenčka s stekleničko, sem videla, kako je drugačen. To mu je pomagalo, da je razvil poseben odnos  z našo deklico in da se je počutil vključenega v njeno odraščanje.

Babice in dedki radi hranijo vnučke

Tako se babice in dedki počutijo posebne in to je popolnoma v redu!

Lahko pijete pivo

Ali vino. Ali koktajle. Ali karkoli želite, brez kakršnega koli občutka krivde.

Mlečna formula je polna hranljivih sestavin

Dokler sem dojila, sem se vedno bala, kaj jem. Vedela sem, da potrebujem hrano, ki bo dobra zame in s tem tudi za dojenčka. Vendar pa tega ni lahko izvesti, glede na to, da sem komaj uspela jesti. Tudi zdaj moram seveda paziti, kaj jem, a se mi ni treba neprestano spraševati, če je to dobro za mleko.

Niste “takoooooooo” vezani na dojenčka

Dojenje prihaja skupaj z velikim osebnim žrtvovanjem. Formula? Ne ravno. Če želite del dneva ali noči preživeti sami, brez svojega dojenčka, lahko to naredite brez grizenja vesti, brez cejenja na vse strani in še veliko drugih stvari.

Otroci, ki se hranijo z mlečno formulo, so prav tako krasni kot tisti, ki se hranijo z materinim mlekom.

Tudi moj otrok lahko nekega dne postane predsednik. Obljubim.

Ni črpanja mleka

Dovolj sem povedala.

Milana Petrović /yumama

Ocena:
[Skupaj: 13 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor