Sladkanju naj sledi zobkanje

Ste tudi vi opazili, da se veliko žensk boji miši? Te nam delajo strašno krivico. Tudi mamica najprej sploh ni bila navdušena nad Blažkino in Jernejino idejo, da bi me odnesli domov.  Niti blizu mi ni hotela. Tudi njo je groza miši. Sploh ne vem zakaj se nas ženske bojijo. No, morda razumem, da nimajo najrajši mojih poljskih prijateljic, ampak zagotavljam vam, da jaz ne bom zlezla pod vašo hlačnico, ko boste delale na vrtu, še bolj pa vam zagotavljam, da vas ne bom razjezila in vam pojedla pridelkov na polju ali vrtu. Brez skrbi, saj nisem čisto navadna miš. Moja najljubša hrana niso paprike, repa ali sirček. No, saj jih tudi rada pozobam, ampak veliko raje imam SLADKARIJE!

Pssst. Blažka in Jerneja ne smeta jesti veliko sladkarij, zato jih običajno jem skrivaj, da me ne vidita. Saj ne, da bi bila jaz tako požrešna. Samo poskrbim, da se zaloge čokoladic, piškotov, lizik in bonbonov, ki jih dobivata za darila, sproti praznijo. Da se ne bi slučajno pokvarile. To bi bilo pa res škoda. Ampak potem moram pospraviti še papirčke od sladkarij, da zakrijem vse sledi. In glede na to, da je moja sošolka Zobna miška, ki se kar naprej pritožuje, da zobki niso več tako lepi, kot so bili nekoč, si sedaj pridno ščetkam zobke. Saj veste, da so sladkarije najboljše prijateljice črvičkov v zobkih, kajne? Njih pa nikakor nočem hraniti. Ampak Blažki in Jerneji to težko dopovem. Z vsemi štirimi se upirata umivanju zob. Zdaj sem jima pa napisala pesmico, ob kateri bo ščetkanje bolj zabavno.

Šviga-švaga, sem in tja
podi se zobna ščetkica.

Šviga-švaga, gor in dol
prepodimo zobobol.

Šviga-švaga, naokrog
po zobkih hitro še en krog.

Šviga-švaga, črvek siv,
kam med zobke si se skril?

Šviga-švaga, zobek bel,
še dolgo ostani zdrav in cel.

Mislite, da si bosta ob tej pesmici raje ščetkali zobe ali, kot pravi Blažka, zobkali? Jaz ščetkam svoje zobke vsaj dvakrat na dan, običajno pa še po vsaki čokoladi, ki jo zmažem. No, pa ne le zaradi Zobne miške in črvičkov. Bolj zato, da me Blažka in Jerneja ne zavohata, ker bo celi cirkus, če ugotovita, da jem njune sladkarije. Zdaj pa šibam, ker že slišim majhne korake.

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

 

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor