Kako ohraniti otrokovo zdravje s probiotiki …

V današnjem hitrem tempu življenja in obilici nezdravih živil na dosegu rokeje trud za ohranjanje optimalnega zdravja otrok lahko pravi izziv. Z naraščajočim številom alergij pa postaja še bolj ključno, da poskrbimo tudi za zdravo mikrofloro otrok …

Takrat je čas, da posežemo po probiotikih za otroke

Vsak izmed nas ima v črevesju na milijarde drobnih bakterij. Če se zdravo prehranjujemo in ne uživamo antibiotikov ali drugih zdravil, se besede bakterija v tem primeru ni treba bati, saj gre za žive mikrokulture, ki so del nas in nam pomagajo, da ohranjamo svoje zdravje in da je naša prebava kot mora biti. Gre za tako imenovane probiotike, ki igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju zdravega ravnovesja bakterij v črevesju.

Otroci se prvič srečajo s koristnimi bakterijami ob rojstvu, ko prehajajo rojstni kanal, pa tudi ob stiku kože na kožo in ob dojenju. To je začetni stik z mikrobiomom, ki ima ključno vlogo pri oblikovanju otrokovega imunskega sistema in splošnem zdravju. Ob rojstvu otroka se torej njegov črevesni mikrobiom šele razvija in kasneje je zelo pomembno tudi to, kar otrok zaužije.

Tudi če res pazimo, da otrok zaužijepestro in naravno hrano in tudi fermentirano hrano, kot so kislo zelje, kefir in jogurti, ki naravno vsebujejo pestrost probiotičnih mikrokultur, obstajajo dejavniki, ki otrokov mikrobiom porušijo.

Skoraj vsak malček se slej ko prej sreča z jemanjem antibiotikov ali pa s številnimi virusi in bakterijami, ki vplivajo na prebavo in podrejo celoten mikrosistem v trebuščku.

Takrat je čas, da posežemo po probiotikih za otroke

Probiotiki za otroke so lahko ključna pomoč za ohranjanje zdravega mikrobioma otrok, saj podpirajo razvoj in vzdrževanje zdravega črevesnega ekosistema, ki ima pomembno vlogo pri prebavi in imunskem sistemu.

A tudi pri izbiri probiotikov za otroke je pomembno, da uvedemo take, ki jih bodo otroci z veseljem vzeli, kljub temu pa ne bomo z njimi vnesli nepotrebnih sladkorjev, umetnih barvil ali arom ter drugih dodatkov, ki bi lahko prej škodovali kot koristili.

Najboljši probiotiki za otroke so tisti, ki jih je mogoče enostavno vključiti v vsakodnevno rutino in jih otroci radi uživajo, kar je izjemnega pomena v primeru akutnih stanj, kot so driska, zaprtje ali trebušne viroze, ko otrok že tako težko kar koli zaužije.

Najboljši probiotiki za otroke

Pri izbiri probiotikov za otroke je pomembno izbrati tiste, ki vsebujejo seve, ki so naravno prisotni v človeškem črevesju in so dokazano koristni.

Taki sevi so tudi Lactobacillusgasseri, Bifidobacteriumbifidum in Bifidobacteriumlongum, ki so pokazali učinkovitost v kliničnih študijah, hranijo pa jih tudi v svetovnih bankah mikrobioloških sevov, saj so pomembni za razvoj prehranskih dopolnil, ki imajo ugoden učinek na črevesje, prebavo in tudi imunski sistem, saj je center imunskega sistema ravno v črevesju.

To pomeni, da če imajo naši otroci podrto ravnovesje dobrih in slabih bakterij v črevesju, se s tem lahko podre tudi njihov imunski sistem – kakšen je imunski sistem v otroštvu, pa lahko ima resen vpliv na to, kakšen bo imunski sistem v odraslosti. Tudi to je eden od razlogov, da se ozaveščeni starši čedalje pogosteje odločajo za stalno uvajanje mikrobioloških kultur v otrokov vsakdan.

Imunobiotiki za otroke iz Malince

Poleg izbire pravih probiotikov je ključnega pomena, da so tudi varni in brez škodljivih umetnih snovi, barvil, konzervansov in alergenov. Tudi sladkorju se je treba izogibati, ker ta dodatno spodbuja rast škodljivih bakterij v črevesju. 

Starši pa lahko otroke zdaj razveselijo s probiotičnim prehranskim dopolnilom iz Malincine linije Malinca Kids, ki je oblikovano tako, da ga otroci z veseljem zaužijejo.

Gre za slastne gumi bonbone iz veganske želatine, narejene iz sadnega pektina. V bonbone v obliki maline so skrbno vključene koristne mikrobiološke kultureLactobacillusgasseri, Bifidobacteriumbifidum in Bifidobacteriumlongum, en bonobn pa vsebuje kar 10 milijard živih kultur, ki nežno pobožajo otrokov trebušček in poskrbijo za zdrav vsakdan.

Gumi bonboni ne vsebujejo sladkorja ampak naravno sladilo, ki nima vpliva na krvni sladkor, študije pa potrjujejo, da lahko še dodatno pomaga spodbujati dobre mikrokulture v trebuščku otrok.

Malincini Imunobiotiki za otroke so primerni za vse otroke od 3. pa do 14. leta oz. že prej, če zna otrok prežvečiti gumi bonbonček. Izdelek je tudi certificiran po GMP in ISO 22000 standardih in zagotavlja 100 % sledljivost vseh surovin in varnost uporabe.

Ker so probiotiki v obliki zdravega, a izredno okusnega bonbona, je lahko to tudi zdrav kompromis za vsakodnevno sladkanje, zagotovo pa naložba v otrokovo zdravje za zdravo prihodnost.

Za zdrav trebušček in zdravje svojega otroka si lahko Malincine Imunobiotike za otroke zagotovite na povezavi TUKAJ.

Besedilo in slike: Malinca

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...