12 stvari, ki bi jih vsaka mama morala deliti s hčerko

Veliko je stvari o vas, ki jih želite deliti s svojo hčerko, o vaših mislih, vaših občutkih, vašem življenju. Da bi vas bolje razumela in se z vami zbližala – s svojo mamo, delite z njo veliko, kolikor lahko. V nadaljevanju si preberite, kje lahko začnete, če že niste, sami pa dodajte še vse tisto, kar smo pozabili.

12-stvari-ki-bi-jih-vsaka-mama-morala-deliti-s-hcerjo

Delite svoj čas

Prvo in osnovno – če ne posvečate svoji deklici dovolj časa, ne pričakujte, da bo ona vam brezpogojno poklonila svojega. Kadar lahko, preživljajte čas s svojo deklico. Vedno ga lahko še več.

Delite svoje zgodbe iz otroštva

Da bi vas bolje spoznala, mora vaša hčerka poznati tudi deklico v vas. Kaj je ta deklica delala v šoli, katere učitelje in prijatelje je imela rada, kje je preživljala poletne in zimske počitnice. Če v tem prepozna del sebe, ste naredili veliko.

Delite svoj pogled na stvari

Vaša deklica mora vedeti, da je povsem v redu imeti svoje mnenje in ga izraziti. Učite jo, da se je bolje boriti za tisto, v kar verjame, kot pa nasedati tujim idejam.

12-stvari-ki-bi-jih-vsaka-mama-morala-deliti-s-hcerjo-1

Delite svojo lepoto

Tu ne mislimo samo na fizično lepoto. Nasprotno! Vaša deklica je lahko po vas podedovala oči ali nos, vendar ne pozabite na tisto znotraj. Naj vam je še tako všeč, da vam je podobna, še bolj boste ponosni takrat, ko se bo obnašala tako, kot se vi. Zato ji bodite dober vzor. Naj vas vidi, kako poslušate, pomagate, dajete in kako ste hvaležni.

Delite svoje skrivnosti

Če želite slišati kakšno njeno skrivnost, je najbolje, da začnete deliti svoje.

Delite svoje solze

Naj vaša deklica ve, da nihče ni trd kot kamen in da ima vsak pravico do žalosti in joka. Ni se treba sramovati svojih čustev, kakršnakoli že so. In ni jih potrebno skrivati.

Delite svoja oblačila

Če bo vaša hčerka nosila vaša oblačila, boste zanjo sanjska mama! Totalno kul ste! In predstavljajte si vsa pomerjanja samo vaju dveh in občutek, da niste samo mama, ampak tudi prijateljica. Neprecenljivo!

Delite svoje knjige

Pokažite ji knjige, ki ste jih radi brali, kot tudi tiste, ki jih niste marali, a ste jih morali kljub temu prebrati. Skozi knjige ji dajte primere dobrih ljudi in močnih žensk, vzpodbudite njeno domišljijo z opisi krajev in sanjarjenj, izmišljenih svetov in dogodkov.  Skozi knjige jo lahko pripravite na mnoge življenjske lekcije in zlomljena srca …

Delite svoje priljubljene pesmi

Pesmi, ki ste jih radi poslušali v svoji mladosti, bodo vaši deklici dali vpogled v čas, v katerem ste živeli in tudi vi se boste vrnili v spomine, ki jih morate deliti z vašo hčerko. Skupaj pojte in uživajte v poslušanju pesmi, ki so hčerki danes všeč.

Delite svoje priljubljene filme

Obstaja veliko filmov, ki jih je vredno ponovno pogledati, za to ne rabimo izgovora. Pogledamo jih lahko s svojo hčerko. Le kdo si ne bi še enkrat ogledal Dirty Dancing, The Sound of Music, Breakfast at Tiffany’s, Top Gun, Karate Kid, Rain man, The Notebook itd.?

Delite svojo posteljo

Tega ni potrebno razumeti kot spanje celo noč. Mislimo na skupno poležavanje in crkljanje. Vaša deklica bo vedno vaša deklica, ni starosti, kjer se to konča.

Delite zadnji košček peciva

Drobni znaki ljubezni so okoli vas vsak dan. Spomnite se tega, ko si vaša deklica želi zadnji košček najokusnejšega peciva, ki ga vi pravkar jeste.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor