Otroci imajo raje enostavne aktivnosti kot tiste, ki stanejo

V anketi, ki jo je izvedla veriga supermarketov Sainsbury’s, je sodelovalo 1.500 otrok, starih med 5 in 11 let. Svoje priljubljene poletne aktivnosti so razvrstili po priljubljenosti, piše britanski Telegraph.

Otroci imajo raje enostavne aktivnosti kot tiste, ki stanejo

Na prvo mesto so otroci postavili igranje na igrišču ali na dvorišču. Med prvih deset aktivnosti so uvrstili tudi delanje tortic iz blata, plezanje po drevesih in hranjenje račk.

Med aktivnostmi, ki stanejo, je prvi na seznamu odhod v kino, ki je na dvanajstem mestu, takoj po nabiranju cvetlic in nabiranju plodov.

Psihologi pojasnjujejo, da to dokazuje, da otroci bolj uživajo pri enostavnih zadovoljstvih kot pri organiziranih potovanjih in ekskurzijah, ki pogosto vključujejo ure, preživete v vozilu. Istočasno starši priznavajo, da porabijo mnogo denarja za take aktivnosti, ker jih skrbi, da bi otrokom lahko bilo dolgčas.

Otroci so med najljubše aktivnosti uvrstili spuščanje zmajev, čofotanje v gumijastem bazenu in obisk živalskega vrta. Za čuda igranje računalniških igric sploh ni med priljubljenimi zabavami.

Otroška psihologinja dr. Linda Papadopulos pravi: “medtem ko starši razmišljajo, kako plačati, da bi otroci imeli razburljivo poletje, otroci v glavnem cenijo navadna zadovoljstva, ki nič ne stanejo.”

Več kot polovica otrok je povedala, da bi raje preživljali čas na znanih krajih, kot pa, da bi šli v neznane kraje.

Britanski starši, ki so jih ob tej priložnosti anketirali, so izjavili, da med poletnimi počitnicami vsaj enkrat tedensko otroke pošljejo na plačano ekskurzijo in pri tem med poletnimi počitnicami na otroka povprečno porabijo 183 funtov. Tretjina staršev je rekla, da to počne, da bi sebi olajšala poletni čas. Pri tem je sedem od desetih staršev reklo, da so jim najlepši spomini iz otroštva – tisti, ko so se s prijatelji igrali na igrišču.

“Poletni spomini ostanejo celo življenje in starši se lahko veliko naučijo iz te ankete,” zaključi dr. Papadopulosova.

James Hall

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor