Otroci, rojeni junija, so nekaj posebnega

Otroci, rojeni junija, so nekaj posebnega

Poletje je pred vrati in če boste v tem mesecu zibali, si lahko oddahnete, saj vam ne bo treba nosečnost preživljati v poletni vročini.

Junij je čudovit mesec za prihod na svet. Statistika kaže, da imajo otroci, rojeni junija, velik potencial. Ne glede na to, ali bo vaš otrok po horoskopu dvojček ali rak, je nekaj gotovo. Dobili boste otroka z močno osebnostjo.

Zakaj so junijski otroci tako posebni?

Imajo največ možnosti za Nobelovo nagrado

Največ nobelovih nagrajencev je rojenih meseca junija.  Statistično gledano, imajo največ možnosti, da dosežejo zavidljiv akademski uspeh.

Zaradi njih boste ponoči bedeli

Mogoče pa jim ponoči ne dajo spati ideje, ki se porajajo v možganih bodočih akademikov. Glede na študije, gredo ljudje, rojeni v pomladnih in poletnih mesecih, na splošno kasneje v posteljo kot tisti, rojeni v jesenskih in zimskih mesecih. Velika verjetnost je, da imate doma nočnega ptiča.

Nagnjeni so k prekomernemu pozitivizmu

Hipertimija (iz. grščine hiper – povečana, thimos –  duša, srce, strast) je značajska lastnost, pri kateri je oseba  nagnjena k ekstremnemu pozitivizmu. Ljudje, rojeni v pomladnih in poletnih mesecih so ponavadi bolj vedri in optimistični, kot tisti, rojeni jeseni in pozimi. Dobra novica za vse mamice, ki imajo rok ta mesec.

Značilna so nihanja razpoloženja

Ciklotimija je še ena značajska lastnost, ki je pogostejša pri osebah rojenih poleti. Gre za hitra nihanja med pozitivizmom in blago depresijo. Povedano drugače, gre za hitra nihanja razpoloženja, od pretirane navdušenosti do negativne nastrojenosti in nazaj.

Mala verjetnost je, da bodo adrenalinski navdušenci

Raziskave o tem, kako letni čas rojstva vpliva na raven dopamina kažejo, da so ljudje, rojeni jeseni in pozimi bolj nagnjeni k adrenalinskim športom. Pri otrocih, rojenih maja in junija, so bile ravni dopamina najnižje. Pri njih je manjša verjetnost za tvegane odločitve kot pri njihovih sorojencih, ki rojstni dan praznujejo pozimi.

Zelo verjetno bodo visoki

Raziskovalci na univerzi v Cambridgu so prišli do zaključka, da so otroci, rojeni poleti v poprečju višji od sovrstnikov, rojenih pozimi. Statistično gledano imajo tudi višjo porodno težo in so bolj zdravi ob rojstvu, kar je zelo dobra novica za vse nosečnice, ki pričakujejo v tem mesecu.

 

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor