Otroci, rojeni v znamenju kozoroga

Otroci, rojeni v znamenju kozoroga

22. december – 19. januar

Kdaj naj bi zanosili, da bi dobili Kozoroga: med 25. marcem in 15. aprilom.

Kozorogi so stare duše zodiaka, zato je lahko vaš otrok prišel na ta svet z nagubanim čelom in modrim izrazom na obrazu. Ne bo tako težko vzgajati takšnega otroka, saj so zelo odgovorni in uživajo, če so starši ponosni nanje. So rojeni perfekcionisti. Lahko se zgodi, da bodo strgali svojo risbo, če ne bo izgledala kot popolna mojstrovina.

Otrok naj se že zgodaj začne spoznavati z drugimi otroki in se socializirati: osebe v znamenju kozoroga se držijo svojih prijateljev iz otroštva vse življenje in lahko se zgodi, da se bodo poročili s svojo prvo ljubeznijo. Nestabilno domače življenje ali neprestano spreminjanje šolskega ali življenjskega okolja jih lahko spremeni v samotarje in nesrečnike.

Kozorogi so zelo družinski ljudje in bodo zelo radi praznovali običaje in praznike s sorodniki. Tedenski družinski večeri in določen razpored opravkov jim bodo dali trdno podlago, ki jo potrebujejo, da bi se v svetu oblikovali.

Čas za igro:

  • kot zemeljsko znamenje bodo otroci “kozorogi” uživali v igrah na prostem.
  • obožujejo družbo drugih otrok. Peljite jih na igrišče ali na kakšna poletna kampiranja, kjer bodo uživali v družbi z drugimi otroki. Zelo verjetno je, da bodo zelo priljubljeni pri svojih vrstnikih.
  • Temu atletskemu znamenju vladajo kolena, zato se nagibajo k uspešnosti v športih, kot je nogomet ali karkoli, kar vključuje tek. Kozorogi so naravni vodje, zato jih bodo lahko izbrali za kapetana ekipe.
  • Kot najbolj ambiciozno znamenje v zodiaku kozorogi radi delajo z mamico in očkom ali se pretvarjajo, da imajo lastno podjetje. Nastavite jim igračo blagajno in opazujte, kako bo njihova domišljija zacvetela.
  • Zaradi njihovega naravnega občutka za red so lahko dobri bobnarji in basisti. Dajte jim glasbeni inštrument in upajte, da boste lahko prenesli ta hrup.

Nasveti za starše:

Vašemu kozorogu jasno določite pravila in meje. To znamenje se boji delati napake in morda ga boste morali spodbuditi, da se sprosti in igra.

Nikoli ne sramotite vašega kozoroga, če naredi napako. Ta mali bojevnik sovraži, če razočara mamico in očka. Naučite svojega kozoroga starega reka: “Če ti prvič ne uspe, poskusi, poskusi znova.”

Kozorogi vse stavijo na svoj imidž, zato poskrbite, da mu ga pred vrstniki ne pokvarite. Če ga boste osramotili z izpostavitvijo vprašljivega hobija ali z neprimernim vedenjem, vas nikoli več ne bo povabil na kakšno tekmo ali nastop.

Otroci, rojeni v znamenju kozoroga, so priljubljeni, zato se bodo ostali otroci zbirali okoli njih. Naučiti jih morate, da sprejemajo drugačnost, saj jih boste tako obvarovali, da bi prevladala kozorogova nagnjenost k snobizmu.

Kozorogi so ponavadi zadržani in tihi in radi sami rešujejo probleme. Ne vtikajte se v vsako njihovo idejo, le dajte jim vedeti, da ste vedno na razpolago, če potrebujejo pomoč.

Ocena:
[Skupaj: 14 povprečno: 4.1]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor