Otroški horoskop – vzgoja malih vragcev

Pravijo, da bi vsak horoskop, tudi otroški, pravzaprav moral imeti trinajst znamenj. Tale zadnji, trinajsti naj bi bil Kačenosec, jaz pa mislim, da bi moral biti kar Mali Vragec, saj se v vsakem našem otroku skriva nekaj tega znamenja. Pa poglejmo, kakšni so naši otroci, poskusimo jih razumeti in pravilno usmeriti s pomočjo astrologije.

otroški horoskop

Otroški horoskop – Oven

Otroci Marsa že zelo zgodaj začnejo izražati svojo neodvisnost. Vztrajali bodo pri reševanju problemov na svoj način in se pri tem ne bodo ozirali na avtoriteto. Zato je najbolje, da že na začetku določite pravila, saj bo Oven, ki se v otroštvu ni naučil poslušati, doživel kruto lekcijo, ko odraste.

Čeprav na zunaj deluje drugače, mali Oven nežnega srca v sebi nosi globoki strah, da ne bo sprejet in ljubljen.

Zaradi svojega naivnega optimizma se mu bo zrušilo veliko idealov, pomembno je, da ste takrat ob njem. Poskrbite, da ga pri reševanju nalog ne ponižujete, raje mu naloge predstavite kot izziv. Če mu v šoli ne gre najbolje, mu to povejte kar tako mimogrede, da vas to ne moti in ga imate vseeno radi. Ne boste verjeli, kaj lahko na ta način spremenite, saj mali Ovni lahko dosežejo karkoli, če imajo motivacijo. Na male Ovne pohvala deluje zelo spodbudno, saj ob njej vzcvetijo, kritika in napad pa samo izzoveta bes in upor.  Če mu boste neprestano izkazovali ljubezen in do njega gojili odnos poln nežnosti, bo mali Oven živel tako, kot od njega pričakujete.

Ključno: motivacija in pohvala

Otroški horoskop - Oven

Otroški horoskop – Bik

Že na samem začetku vam bo postalo jasno, da s prisilo in priganjanjem pri vašem malem Biku dosežete le to, da postane zelo naporen. Vi in vaši sosedi se boste v to prepričali vsakič, ko ga boste nagnali, da naredi nekaj, kar ne želi. Če ne upoštevamo svojeglavosti malega Bika, bodo ti otroci nudili staršem veliko zadovoljstva. Radi imajo, da se jih razvaja in crklja. Za razliko od ostalih otrok, bodo mali Biki že od malih nog izkazovali svoj veliki tekmovalni duh. Čustveno so zelo stabilni, malokatera stvar, ki se je lotijo, ostane nerešena. Ne vznemirijo se hitro, so prijazni in mirni, vendar le dokler ne prekoračite njihovih meja. S toplim stiskom roke in velikim prijateljskim poljubom bo vsa njihova trma presežena. Z malim bikom se vedno pogovarjajte razumljivo in logično in do njega pristopajte nežno. Disciplini in redu se lahko upira do neskončnosti, ljubezni pa se ne more upreti niti za trenutek. Barve in zvoki lahko zelo vplivajo na njegovo razpoloženje. Vzgajajte ga v ljubezenskem okolju in pustite, da živi svoj lastni tempo življenja. Predvajajte mu glasbo in razvijajte čut za estetiko. Tako boste napolnjeni s spokojnostjo medtem ko ga boste opazovali, kako raste.

Ključno: ljubezen in toplina

Otroški horoskop - bik

Otroški horoskop – Dvojček

Merkur je tisti grški Bog s krili na stopalih in bleščečo čelado na glavi. Če je vaš otrok rojen v znamenju Dvojčka, boste vedeli, kaj ta krila na stopalih pomenijo. Še preden se boste obrnili, bo že zunaj ali pri cvetličnem lončku proučeval različne stvari. Ne boste mogli verjeti, da je lahko na dveh koncih hkrati. Če boste to obdobje preživeli v hoji in igri, se vam obetajo boljši časi. Videli boste, da vzgajate otroka, polnega šarma, družabnega in radovednega, ki obožuje recitiranje in imitacije. Vedno je v hitenju za nečim novim in težko posluša brez stalnega prekinjanja, ker je zmožen razumeti bistvo takoj, ne ozirajoč se na detajle. Med puberteto bo vaš dvojček praktično živel poleg računalnika, stokrat bo menjal mnenje o svoji karieri, prehitro bo vozil avto, ki ga bo znal tudi sam popraviti. Nasvet je: ne omejujte ga. Ne upočasnjujte njegovega tempa, ker je to brez koristi. Poskusite ga naučiti vztrajnosti, dovolite mu druženje, naj se uči tuje jezike, če pravi, da se je sposoben istočasno učiti in poslušati glasbo, mu verjemite. Mar vam odlične ocene niso dovolj velik dokaz?

Ključno: neomejevanje in vztrajnost

Otroški horoskop - Dvojček

Otroški horoskop – Rak

Na raka bo domače okolje v zgodnjem otroštvu mnogo bolj vplivalo kot na otroke rojene v drugih znamenjih. Vse od zgodnjega otroštva do pubertete bodo mali Raki v veliki meri odvisno od svojih staršev, bratov in sester.  Vaš otrok Meseca si morda ne upa izraziti svojih notranjih želja, skrivoma si želi biti opažen, razvajan in ljubljen. Če ne dobi podpore os svoje družine in prijateljev, ga lahko to zavračanje lahko uniči. Če imate takšnega malega, občutljivega Raka, je zelo važno, da se smejite in jočete skupaj z njim in umirjate njegove strahove. Potrebuje veliko ljubezni, da bi razvil svoje umetniške talente. Če mu ljubezen nudite z vsem srcem, bo odrasel v potrpežljivo, velikodušno, samozavestno in odprto osebo. Če otrok Rak pozornosti in razumevanja ne dobi, se lahko njegova prirojena sočutje in nežnost izrodita in spremenita v samopomilovanje in tiho trpljenje. Otroci Meseca imajo radi knjige o herojih, ki so morali pri poti do svojih velikih ciljev iti skozi velike preizkušnje.

Ključno: pozornost in razumevanje

Otroški horoskop - Rak

Otroški horoskop – Lev

Tipičen otrok Lev je nasmejan, vesel in zelo pogosto pravi vodja v skupini sovrstnikov. Čeprav je lahko poln samega sebe, ga ni potrebno omejevati. Tlačenje njegovega entuzijazma in energije lahko pusti globoke brazgotine. Nikoli ga ne zmerjajte pred drugimi otroci. Veliki Levov ponos bo še kako močno reagiral na napad na njego ego, še posebej v javnosti. Mali Lev ni zloben in agresiven, ima samo prirojen nagon, da je na čelu parade. Modri starši  bodo od malih  nog Leva učili, da ni dostojanstveno biti važen. Ta trik vedno uspe, saj imajo otroci Sonca prirojen smisel za dostojanstvo. Vaš otrok bo bolj nepremišljen od povprečnega otroka, več bo tvegal in bo bolj aktiven. Potem bodo prišli občasni napadi lenosti, ko bi bilo dobro paziti, da ne postane razvajen. Razvajeni levi lahko postanejo pravi tirani. Mladi Levi se lahko hitro učijo, če to hočejo. So inteligentni in marljivi, ne glede na nagnjenost k lenobi, ko se je treba učiti. Raje izpostavljajo svojo bleščečo osebnost in šarm, ki se mu ne morete upreti. Ko odrastejo, jim pustite veliko svobode, saj si jo bodo drugače sami vzeli.

Ključno: dostojanstvo in svoboda

Otroški horoskop - Lev

Otroški horoskop – Devica

Otrok Devica je vesel in hiter, a vseeno mirnejši in bolj umirjen od ostalih otrok, kar predstavlja nasprotje, ki napoveduje bodočo izmenično umirjeno in nervozno nrav. V večji družbi bo sramežljiv in tih, med prijatelji in v družini pa bo žlobudral do neskončnosti. Verjetno bo hitro spregovoril tekoče, zelo redko bo vzgajanje male Device problematično.  Bodite pazljivi, ko kritizirate malo Devico, še posebno pred drugimi ljudmi je lahko to  ponižujoče do take mere, da lahko otrok od tega zboli. Veliko se igrajte z njim in mu čim več berite. Spoznanje, da zna manj od drugih, naredi povprečne device nervozne in introvertirane osebe, ki so globoko osramočene s to svojo pomanjkljivostjo. Otroka Devico boste morali veliko objemati, dotikati, božati, saj vam sam nikoli ne bo pokazal, kako globoko potrebuje takšno vrsto ljubezni. Če je nima dovolj, lahko to močno vpliva na bodoče odnose. Poslušajte ga, ko govori. Poseduje modrost, ki  presega njegov leta.Ne pozabite, da je njegovi domišljiji potrebno veliko zagona in prostora, da bi se lahko razvijala, saj se drugače lahko zaduši. Ni vam treba skrbeti, da bi otroka Device razvadili ali jim dali preveč iluzij. Vaš otrok ima zelo trdo kožo.

Ključno: igra in objemi

Otroški horoskop - Devica

Otroški horoskop – Tehtnica

Venerini otroci so strokovnjaki za mehčanje trdih src. Pri tem so zelo šarmantni in se znajo prikupiti. Le kdo bi se lahko uprl takšnim nasmeškom in jamicam na bradi. Otrok Tehtnica zna s svojim nežnim in prikupnim nastopanjem nagraditi svoje starše in sorodnike, da ga vidijo kot malega princa ali princesko. Posledica tega je, da taki otroci pridejo v šolo razvajeni, kar jim povzroči velik problem. Konec koncev ne morete vsa ta leta otroka razvajati in potem naenkrat od njih zahtevati, da sprejmejo, da je vsega tega konec. Male Tehtnice ne potrebujejo ne veliko strogosti ne veliko crkljanja. Če jih vzgajate uravnoteženo, bodo v veselje tako staršem kot učiteljem. Imajo čist in logičen razum, uživale bodo v debatah in bodo pokazale veliko radovednosti, zato bodo dobri učenci. Otrok, rojen v znamenju Tehtnice, bo vedno pedanten in čist, če ga le niste grobo silili v to. Sovražil bo nered in razmetano stanovanje, tako da bo sam pomagal pri pospravljanju. Glede na to, da so ti otroci nagnjeni h glasbi in umetnosti, poskrbite za razvoj njegovih prikritih talentov. Vedeti morate, da male tehtnice težko vzpostavijo notranje ravnovesje.

Ključno: notranje ravnovesje in red

Otroški horoskop - Tehtnica

Otroški horoskop – Škorpijon

Vznemirjene, nervozne ali pač preveč raznežene matere so premagane že na samem začetku. Mladi Škorpijon se lahko uči samo od nekoga, za katerega misli, da je močnejši od njega. Če pa v vas poleg navidezne strogosti ne bo tudi veliko ljubezni in čustev, bo mali Škorpijon postal ubogo bitje, polno strahov in prepovedi, odmaknjeno in polno gorja. Zaradi odprtega in pogosto sarkastičnega načina in enostavnega ravnanja, bo deloval zelo odprto in direktno, a tudi on ima veliko potrebo po zasebnosti. Ne poskušajte odkrivati njegovih malih skrivnosti in ne poskušajte karkoli pred njim skriti, saj je pravi mali detektiv, ki uporablja črno magijo in čisto logiko pri reševanju ugank. Potrebuje priložnost, da bi izkoristil ogromno rezervo energije. Družinski prepiri in nestrinjanja ga zmedejo, zato se jih izogibajte. Prav tako destruktivni so graje in grobosti s posmehom brez razumljivega pojasnila. Nujno potrebuje vašo podporo in razumevanje, čeprav izgleda, da je sam sebi dovolj. Pluton ga je obdaril z neverjetnim pogumom, močjo in razumom, na vas pa je, da mu nudite tisto, kar mu je najpomembnejše – naučite ga, da ljubi in bo ljubljen.

Ključno: podpora in odkritost

Otroški horoskop - Škorpijon

Otroški horoskop – Strelec

Jupiterjev otrok bo jokal vsakič, ko ga boste pustili samega, zadovoljno bo spal, če bo slišal tople, umirjene človeške glasove v bližini. Njegove sanje bodo prijetne, zavite v prijetno družinsko atmosfero nežnih in veselih ljudi. Kasneje, ko odraste, se bo oddaljil od družinskih vezi, dokler pa je majhen, potrebuje varnost človeške bližine. Dokler so majhni, so strelci neosebni in takšni najpogosteje tudi ostanejo. Poštenost jim pomeni ogromno in enako bodo pričakovali tudi od vas. Drugače pa radi upoštevajo vsako vašo misel. Če ste prepričani, da so vaša navodila logična, se bo dobrodušno prepustil vaši avtoriteti. Nikoli ne lažite in priznajte napake. Mladi Strelec je sposoben zavohati neiskrenost na nekaj kilometrov daleč, zato boste morali vložiti veliko truda, da zlomite Jupitrovo trmo, če bo kazen nepravična. Njegova radovednost je še ena tipična lastnost Strelca. Tako bister in poln energije bo  ves čas spraševal, , zato boste potrebovali veliko potrpljenja. Sprejmite ga takšnega, kot je, verjemite v njega in bodite iskreni do sebe.

Ključno: poštenost in pravičnost

Otroški horoskop - Strelec

Otroški horoskop – Kozorog

Pri tem otroku je vse jasno. Brez strahu vam bo odkrito pokazal želje in potrpežljivo počaka na vaš odgovor. Zelo redko se bo obnašal kot tipičen otrok. V teh malih Saturnovih ljudeh je nekaj, kar jih ne dovoli biti neresni in neumni. So rojeni organizatorji, zelo redoljubni, lahko se celo zgodi, da imajo raje družbo odraslih, kot svojih vrstnikov. Običajno so učitelji zadovoljni z malimi Kozorogi, redko se bodo pritoževali nad njihovo neposlušnostjo. Ne učijo se hitro in ne blestijo, so pa natančni in pozorni in imajo velike sposobnosti in koncentracijo. Vašemu malemu Kozorogu dajajte čim več nežnosti in gibanja na soncu in čistem zraku. So sramežljivo romantični, čeprav jim Saturnovi obroči ne dovolijo zanemarjati realnosti.

Ključno: nežnost in gibanje

Preberi več o otrocih, rojenih v znamenju kozoroga

Otroški horoskop - Kozorog

Otroški horoskop – Vodnar

Uranov otrok , ne glede na podznak, bo zelo občutljiv, trmast, domiselen in zelo impulziven. Od njega lahko res vse pričakujete. Njihovo obnašanje je nepredvidljivo in tudi simpatično, so zabavni in polni nasprotij. Vzgajanje malega Vodnarja je velika odgovornost. Njegov razum združuje določeno praktičnost in ostro poizvedovalno logiko, kar lahko postane zelo neprijetno, ko prične odkrivati skrbno čuvane drobne, majhne družinske skrivnosti. Nikoli ne boste v popolnosti vedeli, kaj lahko od njega v vsakem trenutku pričakujete. Naučiti ga morate pomembnosti organiziranja svojih misli v logični red, drugače se bo ta potencialni genijalec z Uranovo intuicijo lahko izrodil v ekscentričnega človeka, razpetega na vse strani. Opogumljajte ga pri opravljanju fizičnih del, ker ga lahko škodljiva inercija hitro odpelje v večurno sanjarjenje. Napetost, ki je ne more sprostiti, ga lahko globoko vznemiri. Ti malčki lahko globoko pogledajo v dušo drugih ljudi in lahko preberejo celo njihove misli, kar jih lahko vznemiri in pravi v slabo voljo.

Ključno: sproščanje napetosti in urejenost misli

Preberi več o otrocih, rojenih v znamenju vodnrja

Otroški horoskop - Vodnar

Otroški horoskop – Ribi

Na Ribe leta ne bodo pustila posledic. Vedno bodo okoli sebe imele otroško, sanjaško meglico. Uživale bodo v razvedrilih, daleč stran od vsakodnevnih shem in rutin.  Neptinec, poln domišljije, vas bo neprestano vlekel v svoje oceane nasmehov in nežnih sanjarjenj. Zahteval bo zdravo mero pozornosti in razumevanja, moral bo biti opažen in spodbujan, ker ni prepričan v svoje sposobnosti. Dajte mu toliko, kot mu je potrebno.

Prav tako bo otrok, rojen v znamenju Rib, zahteval trenutke zasebnosti. Ko se skrivnostno umakne, ga pustite pri miru. Če prične govoriti, da je bil z MArsovcem v letečem krožniku, mu verjemite. Morda pa je res bilo tako.  Možno je, da bo imel pomanjkanje odgovornosti. Razlog tiči v tem, da ima Riba svoja lastna pravila. Otroci, rojeni v znamenju Rib, so zelo občutljivi. Strogost jih lahko zadene v srce, solz ne točijo pogosto. Nikoli mu ne servirajte hladne, gole resnice grobo in netaktno, to je še preveč surovo.

Ključno: spodbuda in zasebnost

Otroški horoskop-ribi

Ocena:
[Skupaj: 6 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...