Danajine zlate pravljice: Žirafa ima dolg vrat

Danajine zlate pravljice: Žirafa ima dolg vrat

Bila je žirafa z zelo dolgim vratom. Vse njene vrstnice so imele manjši vrat, ampak ona je bila nekaj posebnega prav zaradi dolgega vratu. Vsi so jo občudovali in jo hodili gledat, saj je bivala v živalskem vrtu. Otroci so bili tako navdušeni nad njo, da so jo hoteli božati, hraniti in fotografirati, ampak ona se ni pustila vsakemu, ker ji to ni bilo preveč všeč.

Nekega sončnega dne se je mlada družina odpravila v živalski vrt. Obiska se je še posebej veselila komaj triletna Ela, ki se kar ni mogla nagledati živali. V živalskem vrtu so se vsakič malo predolgo zadržali pri žirafah, a tokrat je mala Ela ušla mamici in ker so bila vrata odprta, je smuknila k žirafi.

Mama je klicala na pomoč! Vendar se nihče ni oziral, dokler ni prišel varnostnik. Varnostnik jim je skušal pomagati, a žal prepozno, saj je mala Ela že bila na vratu žirafe, ki jo je božala in stiskala.

Žirafi je bilo to tako prijetno, da ji je tudi ona podarila poljubček in jo malo potolažila. Mama je prestrašeno gledala, kaj bo žirafa naredila otroku, ampak ta ji je skušala samo pomagati. Žirafa je zagledala prestrašeno in objokano mamo, zato je prislonila svoj dolgi vrat na ograjo, da se je mala Ela lahko spustila po njej.

Družina je bila zelo vesela, da se je Ela rešila. Mama se je zahvalila žirafi za pomoč. Tako je žirafa pustila, da se je cela družinica slikala z njo, mala Ela pa se je obesila na njen dolg vrat. V živalskem vrtu so pisali članek o pogumni dolgovrati žirafi, ki je rešila deklico. Žirafa je bila tako ponosna nase in na svoj dolg vrat, da se je od tistega dne pustila fotografirati prav vsem.

Ocena:
[Skupaj: 5 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor