Lenine zgodbice: Babičin ribnik – pravljica za lahko noč

Nekega dne se je Mia odpravila k babici na počitnice. Ta dan je nestrpno čakala, saj je vedela, da bo videla babičin ribnik, v katerem plavajo ribice, ob ribniku pa skačejo tudi žabice.

Lenine zgodbice: Babičin ribnik - pravljica za lahko noč

Ko je Mia prišla k babici, je najprej stekla do ribnika in nahranila ribice ter žabe z vsem mogočim, kar ji je ostalo v torbi. Babica nad videnim seveda ni bila navdušena in je Mio malo okrcala ter jo podučila, da si živali same poiščejo potrebno hrano. Da bi babica pregnala Miino žalost, ki se ji je risala na obrazu, jo je prosila, če ji lahko pomaga očistiti ribnik. Po dobri uri dela sta bili gotovi z delom, zato je Mia sedla ob ribnik. Ko je tako sedela ob ribniku, je premišljevala, kako osamljena je pri babici. Takrat pa je mimo priplavala ribica. Mia jo je opazovala in ji sledila okoli ribnika. Ob tem se je imenitno zabavala, zato se je odločila, da bo ribica, ki jo je poimenovla Zlatka, njena nova prijateljica. In tako je Mia vsako jutro hodila k Zlatki, ji pripovedovala pravljice, jo opazovala in ji velikokrat počistila ribnik, da bi bila Zlatka zadovoljna v svojem domu.

Nekega dne se je Mia prebudila in takoj odhitela k Zlatki, a Zlatke ni bilo videti nikjer. Poklicala je babico in jo prosila, naj zamenja vodo, da bo lahko našla svojo prijateljico. Tudi babica je bila v skrbeh, zato sta hitro zamenjali vodo. Na dnu ribnika sta našli Zlatko brez znakov življenja. Babica je žalostno pogledala Mio in Mia je vedela, da se je zgodio tisto, česar si ni želela. Jokajoča je zbežala v hišo in v njej ostala kar dva dni, dokler ni ponjo prišla mama.

Mia je mami s solzami v očeh povedala, kaj se ji je pripetilo in se zakopala v njen objem. Po uri tolažbe je mama Mio vendarle pregovorila, da oddide z njo v kuhinjo, kjer pa jo je čakalo presenečenje – ribica v akvariju. Mia je od veselja zavriskala in zaklicala: »Zlaaatkaaa!« Ni bila Zlatka, ji je bila pa podobna, kar pa je Mii zadoščalo. Ponovno je imela prijateljico, s katero se je odpravila domov in skupaj z njo preživela še preostanek najlepših počitnic.

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor