Momotaro – pravljica za lahko noč

Momotaro - pravljica za lahko noč

Momotaro pomeni breskvin fant. To je zgodba o malem dečku, ki se je pojavil v majhni breskvi, ki jo je našla starka v reki.

Nekoč pred davnimi časi je starka ob reki prala svoja oblačila. Na gladini reke je opazila breskev. Vzela jo je domov in jo pokazala možu.

Doma je breskev poskusila prerezati na pol a je v tistem trenutku iz nje prilezel deček. Poimenovala sta ga Momotaro.

Momotaro je zrasel in postal izredno močan fant.

Vaščane njihove vasi so preganjali hudobci in Momotaro se je odločil, da se z njimi spopade na hudobnem otoku.

Mama mu je pripravila posebne cmočke, ki dajo enemu človeku moč stotih. Momotaro jih je nekaj vzel s seboj in se odpravil na pot.

Na poti so se mu pridružili tudi drugi borci, katerim je v zameno za njihovo pomoč ponudil cmočke. Pridružili so se mu pes, opica in ptič in ga spremljali do otoka.

Potovali so vse do hudobnega otoka, kjer se bodo spopadli z največjim hudobcem, kar jih obstaja. Na otoku so srečali ogromno hudobcev, ki so nanje že čakali.

Ko so spoznali največjega hudobca, ga je pes ugriznil v nogo. Opica je hudobcu spraskala hrbet, ptič pa ga je sunil v oko. Vsi skupaj so premagali slehernega hudobca, ki se jim je postavil po robu.

Pobrali so vse zaklade, ki jih je skrival hudobni otok. Hudobci pa so morali obljubiti, da se nikoli več ne bodo znašali nad vaščani. Tako so živeli srečno do konca svojih dni.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor