Božič – preden ste imeli otroke in zdaj, ko jih imate

Brez dvoma je božič veliko bolj zabaven, ko imaš otroke – vendar je lahko tudi pekel z veliko več zmešnjave in kaosa. Medtem ko ste prej morda naredili kraljevsko okrašene praznične piškote, izgledajo zdaj, ko imate otroke, kot skladovnica, oblita s sladkornim prelivom. Vendar to ni tako slabo, ker se nič ne more kosati z vzdušjem, ki ga otroci ustvarijo med prazniki.

Božič -  preden ste imeli otroke in zdaj, ko jih imate

Preberite si devet razlik med božičem, preden ste imeli otroke in božičem zdaj:

Okraševanje božičnega drevesa

Preden ste imeli otroke

Vaše božično drevo je bilo vredno objave na Instagramu kot višek človeškega dosežka. Vse je bilo barvno usklajeno in, seveda, vsi okraski so bili enakomerno razporejeni.

Zdaj:

Vaše božično drevo je zdaj precej manj elegantno in bolj podobno vrtčevski igralnici. Večina okraskov je simpatično ročno izdelanih, ostalo pa so čokoladice in bonboni iz bližnje trgovine. In, ja, samo zgornja polovica drevesa je okrašena, saj za otroke ni nič bolj mikavnega kot sijoči okraski, ki bingljajo z drevesa v dosegu njihovih ročic.

Božično nakupovanje

Preden ste imeli otroke

S partnerjem sta si izbrala popoldan za obisk simpatičnih trgovinic z darili in si vzela toliko časa, kolikor je bilo potrebno, da sta izbrala popolna darila za svoje najdražje. Ob tem pa sta si seveda privoščila prijetno, mirno večerjo.

Zdaj

Dve besedi: spletni nakupi.

Peka piškotov

Preden ste imeli otroke

Pretaknili ste vsak kotiček interneta, da ste našli najbolj poseben, najbolj slasten in najbolj zakompliciran recept, s katerim bi navdušili svoje prijatelje in družino. Porabili ste cel popoldan za okraševanje vsakega piškota posebej.

Zdaj

Pečete tisto, kar so si vaši malčki zaželeli, kar v praksi pomeni dvoje: čokoladni piškoti in čokoladni piškoti. Niti pod razno vam ne bodo otroci dovolili, da bi piškote okrasili sami, tako da ti piškoti nikakor ne bi zmagali na nobenem sladkem tekmovanju.

Zavijanje daril

Preden ste imeli otroke

Ahhh … zavijanje daril, preden ste postali starš. Zabavno odraslo okraševanje. Morda ste si med zavijanjem predvajali božično glasbo ali celo gledali kakšen praznični film. Bolj kot je izdelano po zahtevnih postopkih s Pinteresta, bolje je.

Zdaj

Imate približno uro časa, da zavijete vsa svoja darila. Čas za to najdete v času, ko daste otroka spat in preden se zbudi, ker je žejen, lačen ali ga tišči lulat in preden vas pobere na kavču zaradi izmučenosti. In potem, ko že mislite, da vam je uspelo, se pojavi težava, kam ta darila skriti …

Odhod na praznično zabavo

Preden ste imeli otroke

Praznična zabava! Odličen čas, da se čudovito oblečemo in sprostimo z osebami, ki jih že nekaj časa nismo videli. Jeee!

Zdaj

Praznična zabava?  Dvajset minut že prepričujete vašega otroka, naj ne oblači svoje Superman majčke že peti dan zapored; vi osebno ste vrgli nase karkoli čistega vam je že prišlo pod roke; odvihrali ste z zabave uro potem, ko ste prišli tja, saj če je katera stvar, s katero se nočete zaj*bavati, je to otrokova ura za spanje.

Prvi sneg

Preden ste imeli otroke

Kaj je lepšega od udobja ob skodelici čaja in dobri knjigi med opazovanjem sneženja … od znotraj.

Zdaj

Približno 35 minut porabite, da vaše otroke oblečete v bunde, hlače za sneg, rokavice, kape in šale. Ko ste pa končno zunaj (v vetovki in trenirki!), želijo že po petih minutah nazaj noter, ker jim je mraz.

Zbujanje na božično jutro

Preden ste imeli otroke

Zbudili bi se ob neki normalni uri, recimo 8:30 ali 9:00 – si privoščili skodelico nečesa toplega in se počasi odpravili proti božičnemu drevesu.

Zdaj

“Zbujanje” ni ravno prava beseda. Bolj ste “potisnjeni v budnost” zaradi malih, vreščečih glasov, ki umirajo od želje, da bi videli, kaj jim je Božiček prinesel že veliko prej, kot je sonce sploh razmišljalo, da bi se prikazalo. Ko jih zagledate, ste navdušeni, vendar jih prosite, da naj počakajo vsaj toliko, da spijete jutranjo kavo, na kar se oni odzovejo s kričanjem. Zato to vzamete kot njihov “ne”.

Odvijanje daril

Preden ste imeli otroke

Vi in vaš partner sta dolgo razmišljala o tem, kaj bi drug drugemu kupila in nedvomno sta si poklonila popolni darili. Seveda ste zapravil nekaj več, kot ste nameravali, a tako pač je, zato se pa temu reče “posebna priložnost”.

Zdaj

Darila drug drugemu? Ups! Potem ko ste toliko razmišljali o tem, kaj kupiti otrokom, ste morda čisto pozabili na darilo za svojega partnerja. Ampak zaradi ogrlice iz testenin, ki vam jo je naredil vaš sin, ste pozabili na zlati prstan, ki ga je prejšnji teden ta vrgel v školjko in odplaknil.

Družinsko fotografiranje

Preden ste imeli otroke

Bilo je enostavno kot en, dva, triiii! Imeli ste veliko časa, da se pripravite in seveda ste bili zelo spočiti. Bilo je nemogoče, da ne bi naredili dobre fotografije.

Zdaj

Poskušati narediti dobro družinsko fotografijo z majhnimi otroki je kot poskušati vtakniti pravokotni zatič skozi šivankino uho. To je fizično nemogoče. Praktično nemogoče je, da bi naredili dober posnetek, kjer bi vsi imeli odprte oči in bili nasmejani. Hvala za Photoshop!

Nicole Fabian-Weber

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor