Kako se že od daleč vidi, da si mama

Obstajajo lastnosti ki so značilne za mame in po katerih se jih da zlahka prepoznati že na daleč. Dokler tudi sami ne postanete mati, vam bodo te lastnosti izgledale čudne in zaskrbljujoče, a ko vstopite v materinstvo, spoznate, da je to povsem normalno.

Kako se že od daleč vidi, da si mama

Torej, dobrodošla v družbo mamic, če se prepoznaš v sledečih situacijah.

Si popolnoma neobčutljiva na blamiranje

Ko imaš otroka, se hitro znajdeš v vseh mogočih in nemogočih situacijah, v katerih bi se sama najraje pogreznila v zemljo, a zdaj, ko imaš otroka, ti je popolnoma vseeno, kaj si o tebi mislijo drugi.

Ko se našminkaš, se otroci vznemirijo, ker vedo, da bodo nekam šli

Šminkanje je tudi edino, kar lahko postoriš zase, medtem ko pripravljaš otroke, da boste šli ven. če seveda šminko najdeš med vsemi čevlji, kapami, očali, hlačami, majicami, otroškimi torbicami in igračami, ki se valjajo po tleh.

Ko greš sama v trgovino ali na stranišče in imaš občutek, da si na dopustu

To je občutek, ki pa ne traja dolgo, saj podzavestno hitiš domov, ker “ti nekaj manjka” ali pa “tisto, kar ti manjka”, prične trkati na vrata WC-ja.

Se ne moreš spomniti, kaj pomenita besedi “osebni prostor”

Osebni prostor? Je to tisto, ko zakleneš vrata na WCju? Pa kaj to pomaga, ko otroci potem razbijajo po vratih, ti si pa v strahu, da se jim bo kaj zgodilo. Ja, super čas, ki ga imaš samo zase.

Poznaš imena vseh risanih junakov iz trenutno popularnih risank

Pa ne samo to. Tudi pesmice iz risank znaš prepevati in si že čisto pozabila, da poleg risank obstaja še kaj drugega, kar se da na TV-ju gledati.

Si strokovnjak za odstranjevanje žvečilnega gumija iz las

Najlaže je žvečilni gumi odstraniti tako, da ga daš v zamrzovalnik. A je to težko, če so lasje pripeti na otrokovo glavo. Kaj ti potem še preostane, kot pa da se izuriš za odstranjevanje žvečilnega iz las. Bolje to, kot pa neprestano poslušati spraševanje otroka, kdaj mu bodo spet lasje zrasli.

Kako se že od daleč vidi, da si mama

Lahko z eno roko brez težav v temi zamenjaš plenico

Pa ne samo to. Tudi otroški bodi znaš odpeti in zapeti, ne da bi se pri tem otrok zbudil.

Veš, kako grozno boli Lego kocka, ko jo pohodiš

Ponavadi se otroci najmanj igrajo s svojimi igračkami. Zato mi čudno, da so Lego kocke povsod po stanovanju in tudi na najbolj neprimernih mestih, kjer celo ogrožajo zdravje.

Misliš, da je borba z levi lažja od spravljanja otrok v posteljo

Otroke spraviti v posteljo je res pravi podvig. Čeprav se borijo kot levi, je primerjava s slednjimi neprimerljiva.

Vsak dan rešuješ življenja

Otroci so zelo inovativni. Prav povsod najdejo priložnost za uporabo stvari na način, ki za to ni bil predviden. In med načini je vsaj en tak, ki je za otroka življenjsko nevaren ali pa si vsaj tako mislimo in potem z grozo letimo sem in tja za otrokom in s srcem v hlačah brišemo pot s čela po pravkar opravljenem reševanju.

Jočeš od sreče, ko otrok privoli, da bo jedel brokoli

Da ima otrok rad zelenjavo, je želja vsake matere, a le redkim uspe, da se otroci tudi v resnici navdušujejo za tako vrsto prehrane. Zato je jok od sreče, ko mali nagajivček da v usta brokoli popolnoma razumljiv. Prav tako kot jok razočaranja, ko potem to pljune ven.

Se ne spomniš, kdaj si nazadnje spala celo noč in se nisi zbudila poleg neke drobcene osebe

Tale majhna čarobna bitjeca so majhna samo po velikosti. Ko zaspijo poleg vas v postelji, nenadoma tako zrasejo, da je cela postelja njihova. In potem poskusi zaspati na enem vogalu …

Kako se že od daleč vidi, da si mama

Tvoja najboljša prijateljica je kava

Pa še to stoje med pospravljanjem otroške sobe in kuhanjem kosila.

Si želiš, da bi tudi otroci imeli vgrajen GPS

Čeprav ni lepo, da se otroci neprestano motovilijo pod nogami, je še huje, ko jih nikjer ni. Takrat prične delati domišljija in v hipu bi se radi znašli pri otroku, saj se lahko prav v tem trenutku nahaja v življenjski nevarnosti.

Kuhaš v plastičnih posodah in v blatu ravno tako pogosto kot v kuhinji

To je domena deklic. Od namišljene čajanke do čisto pravih blatnih potičk. Potem pa se čudimo, da se nam prismodi lonec, ko pozabimo, da kuhinja ni prav nič namišljena …

Si prepričala otroka, da je sesanje igra

Sesanje je resnično lahko igra. Otrok vleče sesalec, vi pa mu ga pulitee iz rok in vlečete cev, ki jo hoče mali veseljaček zajahati. Ampak ne pozabimo. Sesalnik ima še eno dobro lastnost – s svojim hrupom zna otroka uspavati.

Tvoj prenosnik je neprestano umazan in je polepljen s čudnimi nalepkami

In seveda se prav nič ne blamirate, ko sveže oslinjenega in popacanega prenosnika nesete s seboj, da bi prijateljici kavi pokazali najnovejše fotografije svojega otroka.

Imeti otroke te je naučilo, da je ljubiti in biti ljubljena najlepša stvar na svetu

Vse zgoraj naštete “težave” in “težavice” zbledijo ob pogledu na spečega otroka, ko ga nežno božaš po licu in nogicah in ko te pogleda s svojimi čudovitimi očkami. Ko se ti nasmehne in se stisne k tebi in ko čutiš, da te resnično ima rad. In bi ga najraje pojedla, ko ga ljubčkaš, pestuješ in stiskaš k sebi … Ja , resnično je lepo biti mama.

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor