Mariannino skutino pecivo z bezgom

 

Marianino skutino pecivo z bezgom

Avtor recepta: Marianna

Bezgovi cvetovi imajo prečudovit vonj in okus. Pri nas ga sušimo za čaje, kuhamo sirup, pečemo ocvrtke in sedaj sem uspela ta čudovit vonj in okus ujeti še v sočno skutino pecivo z bezgom.

Skutino pecivo z bezgom – pripomočki:

  • dve posodi za mešanje
  • električni mikser
  • tehtnica
  • slaščičarska lopatka
  • peki papir
  • pekač 30 cm x 17 cm
  • 200 ml skodelica za merjenje sestavin

Skutino pecivo z bezgom – sestavine:

  • Pekač mere 30 cm x 17 cm
  • 200 ml skodelica za merjenje sestavin

Testo:

  • 1 jajce
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica olja
  • 1 skodelica mleka
  • 2 skodelici ostre moke (obvezno ostre)
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 pecilni prašek

Nadev:

  • 400 g pasirane skute
  • 1 večje jajce
  • 3 žlice kisle smetane
  • sladkor po okusu
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 žlica ostre moke
  • naribana limonina lupinica
  • bezgovi cvetovi cca. 5 – 7 žlic

Posip:

  • sladkor v prahu

Skutino pecivo z bezgom – postopek:

Jajce, sladkor in vaniljin sladkor zmešamo v kremno zmes. Nato postopoma dodamo vse ostale sestavine za testo.

Nato se lotimo mešanje nadeva. Vse sestavine za nadev, razen bezgovih cvetov, zmešamo v gladko zmes.

Bezgove cvetove osmukamo iz vejic in odstranimo morebitne živalce ali smeti.

Osmukane cvetove primešamo v maso za nadev. Malo cvetov prihranimo.

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso za testo, ki smo ga razdelili na 2 dela. Spodnji del naj ima za malenkost več mase. Prvi oz. spodnji del testa damo za 15 minut peči v pečico na 180 stopinj Celzija. Nato čez testo rahlo in previdno premažemo nadev. Po vrhu nadeva potrosimo bezgove cvetove, ki smo jih prihranili. Čez nadev prelijemo še drugi del testa. Vse skupaj damo peči še za cca. 30 minut oz. odvisno od pečice.Pustimo, da se ohladi in razrežemo na rezine, ki smo jih potrosili s sladkorjem v prahu.

Za ogled postopka v fotografiji, kliknite na galerijo.

Naj vam tekne!

 

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor