Pismo sebi, nosečnici brez otrok

Pismo sebi, nosečnici brez otrok

Draga Obsojevalka Ki-Vse-Ve,

ta trenutek se bliža tvoj predvideni datum poroda in noro se fokusiraš na goro pomembnih stvari. Želim si, da bi vedela, kako so vse te reči pravzaprav popolnoma nepomembne. Kar bi morala početi, je ležati v postelji in spati, dokler ne pride dojenček. To bi lahko bila tvoja zadnja možnost za nekajurni neprekinjeni spanec do konca tvojega življenja.

Kaj praviš? Ne spiš udobno, ker ti nagaja nosečnost? Draga prijateljica, pomisli še enkrat. Prav kmalu boš ob treh ponoči budna ležala v dojenčkovem bruhanju, ampak se ne boš upala premakniti in niti trzniti z nobeno mišico, da ne bi slučajno zbudila svojega predragega malega otročka v svojem naročju.

Ko sva že ravno na temi nepomembnega sranja (to sem napisala namenoma), s katerim si obsedena, se zdi, da ves čas le posedaš naokoli in se obremenjuješ, če se boš podelala na porodni postelji. Ugani kaj? Ko bo prišel čas, te bo prav malo brigalo za to, če tvoje sranje pristane na stropu, samo da tistega otroka iz tebe spravijo prej kot najstniku pride na zadnji katalog Victoria Secret.

In tista knjiga o naravnem porodu, ki jo ravnokar bereš? Takoj prenehaj zapravljati svoj čas in v roke vzemi raje tisto Kaj hudiča naj počnem s tem dojenčkom? Ker ko boš enkrat dejansko v fazi rojevanja, boš pri odprtosti treh centimetrov vsem po vrsti v bolnici grozila, če te ne priklopijo hitro na tisto presneto epiduralno. Poleg tega pa bo porod trajal le tisti dan, otroka pa dobiš za-vse-življenje. Svoj čas boš veliko bolje porabila, če se boš učila, kako ravnati z otrokom, namesto kako dihati med porodom, ker ti dihalne vaje pri bolečini nikakor ne bodo pomagale, je pa res, da ti znajo priti prav prvič, ko boš šla po porodu na veliko potrebo.

Greva dalje, zdi se, da imaš celo goro zaloge starševskih nasvetov in kmalu se bo zelo dobro izkazalo, da nimaš niti najmanjšega pojma, o čem govoriš, poleg tega pa ti bo karma pokazala, da je ena velika pra***a. Za vsako obsodbo drugih staršev, ki jo boš storila zdaj, ko si še noseča, te bo doživljenjsko preganjal materinski občutek krivde. Torej, kar obsojaj vsako od svojih prijateljic, ki bo otroka pustila v vrtcu uro dlje, da bo lahko v miru nakupila špecerijo ali skuhala kosilo. Že čez nekaj par kratkih mesecev si boš želela, da bi bili vrtci odprti tudi za vikend. In ženska, ki si jo ravnokar videla v trgovini ob hladilnikih z zmrznjeno hrano, katere bradavice so gledale vsaka v svojo stran? Bravo, da si jo pokritizirala svojemu možu. Karma te bo kaj kmalu nagradila z dvema velikima gmotama v obliki logotipa National Geographic, na koncu vsake pa malo pingpong žogico.

Zato si le privošči tisti dodaten kos torte, dokler si še delaš utvare. Misliš, da je to le tvoj nosečniški trebušček, ampak vse gre naravnost v tvojo rit. In čisto mimo grede, ne boš ena od tistih srečnic, ki vso odvečno težo izgubi z dojenjem. Ti boš tista mama, katere otrok bo vsak dan prišel v malo šolo brez mape, z napačno usklajenimi oblačili in včasih celo z nekaj ostanki hrane na obrazu, medtem ko boš sama oblečena v coto, ki ni primerna niti za tvojo staro mamo. Spomini na vsakodnevno tuširanje se bodo zdeli prav tako magični kot opica, ki ti poleti iz riti in ti servira Mojito na beli peščeni plaži Maui. Kmalu bo obisk pri zobozdravniku najbolj sproščujoča stvar, ki jo boš počela. Boš videla.

Potem ko se otrok rodi, medtem ko skrbiš zanj, boš šele odkrila, kakšen velik kreten je lahko tvoj mož, kako obupni so lahko ponosečniški hormoni in nad vsem skupaj boš tako navdušena, da boš jemala kontracepcijske tabletke tako zlahka, kot bi jedla Skittles bonbončke, samo da ne bi imela še enega otroka. In potem boš nekega večera po odlični večerji in kakšnem kozarcu preveč ravno prav opita, da bi se vsega skupaj še enkrat lotila.

Le ena stvar ti bo pomagala skozi strije, madeže bruhanja in depresije zaradi poporodne oblike vagine – ljubezen, za katero ta trenutek sploh ne veš, da obstaja.

Zato se trdno primi za svoje nosečniške kavbojke in jih poskušaj ne polulati, dokler lahko vsaj še malo kontroliraš svoj mehur – vse skupaj se šele začenja. Prenehaj biti obsojajoča pra***a in začni podpirati vse mame od prve do zadnje. Krvavo jih boš potrebovala, ko enkrat ugotoviš, da nimaš niti najmanjšega pojma, kaj počneš …

Z ljubeznijo, sama sebi

Kelly Claire

Ocena:
[Skupaj: 9 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor