Spoštovanje žensk – nikoli ni prezgodaj začeti

Nikkole Paulun je na svojem FB profilu objavila zgodbo in sliko o ritualu, ki ga počne s svojim 6-letnim sinom. V desetih dneh je objavo všečkalo že skoraj 3 milijone ljudi.

Spoštovanje žensk - nikoli ni prezgodaj začeti
Foto: Nikkole Paulun

Enkrat mesečno me moj 6-letni sin na zmenek odpelje na večerjo. Odpre mi vrata, mi ponudi stol, pripoveduje o svojem dnevu in me vpraša, kakšen je bil moj, plača račun z denarjem, ki ga je zaslužil s hišnimi opravili in celo da natakarju oz. natakarici napitnino.

Tako učim otroka, kako naj ravna z žensko in kako naj jo pelje na pravi zmenek. Učim ga, kako naj spoštuje žensko, ki jo ima rad (zdaj sem to jaz, njegova mamica).

Telefone in iPade odložimo (ta fotka je izjema), se usedeva in se pogovarjava o tem, kakšen dan sva imela, o stvareh, ki bi jih želela početi in podobno. Otroka učim pravih manir in da je nevljudno viseti na telefonu, ko je s svojo mamo ali  s kom drugim.

Spoznava vrednost denarja in kako upravljati z njim. Učiva se matematiko, ko prištevava napitnino in se prepričava, da imava 15% denarja, ki ga bova pustila natakarju ali natakarici.

Da, mlad je, vendar je to nekaj, kar bi se moral učiti zdaj. Nikoli ni prezgodaj učiti svojega otroka, kako spoštovati druge, še posebej ženske. Kot ženski, ki so me v preteklosti zlorabljali in z mano ravnali kot s smetjo, je zame zelo pomembno, da učim svojega otroka, kako pokazati spoštovanje.

Te dni preveč moških nima pojma, kako ravnati z ženskami ali kako jih peljati na prijeten zmenek. Lepo je vedeti,da moj sin ne bo med njimi.

Nikkole Paulun

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor