Oče je priznal: ni lahko biti mama

Oče dveh malčkov je prevzel vlogo mame in po pogumnih 16 urah je priznal poraz.

oce-je-priznal-ni-lahko-biti-mama

Brad Kearns (27) je na Facebooku dokumentiral svoj “poraz”, potem ko je samo en dan delal vse, kar drugače dela mama, medtem ko je bila njegova žena v bolnišnici. Brad je oče dveh otrok in o mukah, s katerimi se je srečal v tem dnevu, je pisal na Facebooku.

“Danes bom moral biti mama …

Veste, ko vaša žena vedno reče: “Želim, da bi lahko bila jaz očka”, vi pa … saj to je ista stvar …

No, usedite se, razkomotite se, vzemite pijačo in kokice in si rezervirajte čas, ker vas bom popeljal na vožnjo, ki se lahko primerja samo z vožnjo vlaka smrti pri hitrosti 100 km/h, ki vas odpelje skozi slapove bruhanja, sr*nja in veliko solz. In ko zaključite s svojim, boste prišli na otrokove.

Vse se je začelo včeraj, ko sem moral odhiteti domov iz službe. Ker sem oče …” Brad pravi, da je moral na hitro iz službe domov, ker ga je poklicala žena Sara, da mora v bolnišnico zaradi težav z jetri. Medtem ko je bila ona v bolnici, je Brad moram sam poskrbeti za otroka. “In tako sem postal mama,” pravi. Samo 24 ur kasneje je spoštovanje, ki ga je ta moški imel do svoje žene in do vsega, kar ona počne, doseglo novo raven.

Brad pravi, da so ga tega jutra mulci prebudili ob peti uri in da je njegov dveletni sin Knox “režoč se mu v obraz” želel gledati risanke. “Dal sem mu risanko na DVD-ju in to mi je kupilo nekaj časa. Šest tednov star sin Finn komunicira samo z jokom, medtem ko jaz ugibam, kaj želi. Mleko iz steklenice ga bo malo pomirilo.”

Ta očka pravi, da tako kot se dan odmika, tako postaja njegovo potrpljenje vse “tanjše”. “Knox se je malo pomiril, ker sem ga pustil, da lepi nalepke po mojih zelo kosmatih nogah. Bil je tiho … Vse, samo da ne bi prebudil Finna”. Da ne bo izpadlo, da je ta očka samo tarnal zaradi svoje vloge, na družbenem omrežju je delil tudi to, da ga je fasciniralo, kako dojenčki spijo.

“Ko dojenčka previjete in nahranite, ga držite v naročju in božajte po hrbtu, da bi mu bilo prijetneje. Trepalnice mu kar naenkrat postanejo težke, diha skozi nos, vse dokler mu ne postane tako prijetno, da ne more več držati odprtih oči. To je resnično prečudovito.”

Nato je spravil svojega sina v posteljo, ga poljubil na čelo za lahko noč in užival v tem trenutku, vse dokler … “Vse dokler ni zakričal kot da sem ga vrgel v zid, ne pa položil v posteljo. Na srečo se to dogaja samo enkrat v noči … Mislim, vsekakor ne bi želel, da to delam spet ob 10:30 … 12:00 … 1:45 …3:30 … Ste vedeli, da je nespečnost oblika mučenja?” je vprašal očka.

Brad skozi šalo dodaja, da je hitro potem prišla njegova tašča, ki ga je zasačila neobritega, skuštranega, v obleki iz prejšnjega dne, kar je privedlo do spoznanja, da bi raje “igral vlogo” očeta. “To je bil trenutek, v katerem sem spoznal, da sem poražen. Samo 16 ur sem bil mama in ni mi uspelo”, pravi Brad in zaključuje, da v času, ko je bil mama, ni uspel poskrbeti za osebno higieno in da ne govorimo o vzdrževanju hiše, pripravi hrane, sprehodih z otroki …

Ker pa je njegova žena Sara ostala v bolnišnici, je Brad še naprej zadolžen za malčke. “Sara je vedno bolje in tudi jaz se vse bolj znajdem v vlogi mame,” je napisal ta očka, ki še pravi, da je za vse potrebno nekaj časa in potrpljenja.

Brad Kearns

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor