Prosena potička z medom, lešniki in orehi

Sestavine za proseno potičko

  • ½ skodelice prosene kaše
  • ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice celih lešnikov in orehov
  • 1 banana
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • ½ žličke cimeta
  • 2 skodelici mleka

Prosena potička z medom, lešniki in orehi

Priprava prosene potičke

  • Proseno kašo preberemo, jo splaknemo in prelijemo z vodo. V drugo skodelo damo ovsene kosmiče in jih prav tako prelijemo z vodo. Pustimo stati čez noč. Preden sestavini uporabimo, ju še enkrat splaknemo.
  • Orehe in lešnike sesekljamo z nožem, da dobimo večje in manjše koščke. Vsujemo jih v ponev in pristavimo na štedilnik. Na zmerni temperaturi jih ob pozornem mešanju suho pražimo, dokler ne zadišijo in rahlo porjavijo.
  • Proseno kašo in ovsene kosmiče damo v skledo in primešamo pretlačeno banano, med, javorjev sirup, lešnike, orehe in cimet. Premešamo.
  • Prilijemo mleko, premešamo in vse skupaj zlijemo na pomaščen okrogel pekač (ne model za torte, saj bo tekočina stekla ven). Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 35 minut na 150 °C. Potem previdno odkrijemo folijo in preverimo, če je pečeno – po potrebi pečemo še 10 minut brez folije.
  • Pečeno proseno potičke zvrnemo na podstavek ali krožnik, jo posujemo z nekaj nasekljanimi lešniki in orehi, prelijemo z žličko medu, po želji pa postrežemo s stepeno sladko smetano.

Prosena potička z medom, lešniki in orehi

Dober tek.

Ocena:
[Skupaj: 8 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko. Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski. Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.

Dodaj odgovor