10 ne tako običajnih življenjskih lekcij, ki bi se jih vsak otrok moral naučiti

Starši moramo otroke naučiti različnih stvari, od najenostavnejših iz vsakdanjega življenja do tistih malce bolj kompliciranih, ki jih je treba večkrat pojasniti. To so lekcije ki naredijo razliko pri vzgoji, osebnosti in srčnosti.

10 ne tako običajnih življenjskih lekcij, ki se bi jih vsak otrok moral naučiti

Tukaj je deset takih lekcij, ki jih je napisala Blair Armstrong, mati dveh otrok in blogerka pr Scary Mommy.

Vedno bodita prijazna do natakaric in natakarjev

Grdo je biti nekulturen do oseb, ki ti strežejo. Če je treba počakati – počakajta, nič se ne bo zgodilo. Lepo se vedita in ne znašajta se na osebo, ki marljivo dela.

Jaz nisem vajina prijateljica

Morda bomo nekega dne prijatelj, ko odrasteta, a bo moralo še precej časa miniti do tedaj. Rada vaju imam najbolj na svetu in vama želim življenje, polno dobrih in zvestih prijateljev. Igrala se bom z vama, navijala bom za vaju, plesali bomo skupaj in včasih tudi noreli. Vendar pa sem jaz vajina mati in opis mojega dela je precej drugačen od tistega, ki opisuje prijateljico.

Ne poskušajta biti nekaj, kar nista

To je v določenih trenutkih življenja težje – recimo od pubertete do fakultete. Vsi gremo skozi življenjska obdobja, v katerih smo nesigurni vase. Vendar pa se zaradi tega ni treba pretvarjati, da sta nekdo drug. Vedno bodita lepa in krasna vidva, če pa izgleda, da to ne deluje, samo bodita potrpežljiva. Nikoli ne moreta zgrešiti, če sta to, kar sta.

Svet vama ničesar ne dolguje

Vidva se morata dokazovatii svetu.  Nimata pravice do nikakršnih privilegijev, super dela ali najboljšega avta samo zato, ker obstajata. Tisto, kar si najbolj želita, bosta dobila samo, če bosta dobri, iskreni in prijazni osebi. Nič se ne zgodi kar tako.

Laganje je dovoljeno samo, da se izogneta kazni za napačno parkiranje

V vseh drugih primerih bodita iskrena. Ljudje začutijo lažnivca na kilometer daleč in nič jih ne bo lažje odgnalo kot laž. Globoko vdihnita in povejta resnico tudi takrat, ko vama bo zelo težko. Tako je vedno bolje.

Spoznata sebe

Prišel bo dan, ko bosta spoznala, kaj je za vaju najbolje. Tistega dne bom vedela, da sem dobro opravila svoje delo in upam, da se bom tedaj nekje sončila in s koktejlom proslavljala. Sanjajta svoje sanje in poslušajta svoj notranji glas. Ta glas predstavlja tvajino srce in vajino dušo in vse, kar vaju dela dobro. Samo vidva ga lahko slišita in vedno ga morata poslušati. Svet je poln povprečnežev, ker ljudje ignorirajo sebe.

Potujta

Svet je ogromen, jemlje dih in je poln čudovitih stvari. Ne ostajajta v kotu in se prepustita. Razširita svoja krila in poletita. Pogrešala vaju bom, ko bosta daleč, vendar pa bo moje srce polno, ko pomislim, kaj vse bosta videla in se naučila. Poskusita čudno hrano, ostanita cele noči budna in živita s široko odprtimi očmi. Doživita avanturo. Ne bo vama žal.

Počnita majhne stvari ki veliko pomenijo

Pridržita vrata, dajta tvoje obleke nekomu, ki jih potrebuje, poberita smeti, glejt ljudi v oči, ko se z njimi pogovarjata. Take stvari, za katere ni treba nobenega truda, delajo razliko v svetu, v katerem živita. Nikoli ne podcenjujta moči enostavnih gest.

Ne obsojajta drugih ljudi

In ne smatrajta sebe za avtoriteto glede tega, kako bi nekdo moral živteti svoje življenje. Brigajta se zase. Vsak si zasluži vajino prijaznost in sprejemanje.

Ne bojta se nekoga ljubiti z vsem svojim srcem

Zveza je tista, ki definira ljudi. To je istočasno prelepo in zastrašujoče in te lahko pripravi do tega, da govoriš ali počneš smešne stvari. Ljubim vaju z vsem srcem in to je najboljša stvar, ki sem jo kdajkoli naredila. Nikoli vama zaradi prave ljubezni ne bo žal.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor