Zadnji starševski trend – USZV vzgojna metoda

To besedilo je napisal David Vienna, oče dveh otrok in postal tako popularen, da ima na svojem blogu preko 160.000 všečkov in še več deset tisoč na drugih straneh. Odločili smo se, da vam ga posredujemo, ker sovpada z idejo sproščenega starševstva, za katerega verjamemo, da vsaj včasih ne more škodovati. Oče David pojasnjuje:

Zadnji starševski trend - USZV vzgojna metoda
Vir: deviantart

Vem, da si mnogo ljudi želi biti v stiku z najnovejšimi vzgojnimi metodami in trendi – svobodno vzgajanje otrok, intenzivno starševstvo, helikopter starševstvo, leno starševstvo itd. No, naletel sem na novo tehniko, ki zagotavlja, da bo vaš otrok odrasel v vzornega študenta in državljana. Imenuje se USZV vzgojna metoda, kar je okrajšava za “Umiri se, za vraga”. To ni sporočilo, ki bi ga morali prenesti svojim otrokom. To sporočilo je za vas.

Uporaba USZV metode zagotavlja, da bo – ne glede na vrsto starševstva, ki ga izberete – vaš otrok v redu (dokler seveda ne pretiravate). Da bi razumeli, kako to izgleda v praksi, je tu nekaj starševskih scenarijev in primerov, kako se lahko USZV metodo uporablja:

  • Skrbi te, da je otrok tvojega prijatelja prej obvladal abecedo od tvojega otroka. Umiri se, za vraga.
  • Bojiš se, da ne boš otroku prenesel vse modrosti, ki mu bo potrebna za šolo in življenje? Umiri se, za vraga.
  • Misliš, da nisi tak starš, kot si hotel/a biti? Umiri se, za vraga.
  • Nerviraš se, ker tvoj otrok ne kaže zanimanje za določene stvari? Umiri se, za vraga.

Da, z uporabo USZV metode boste opazili, da popušča pritisk in spoznali, da vas vaš otrok ima rad, ne glede na vse, pa četudi mora abecedo še osvojiti.

Naučili se boste, da ne glede na to, če ste v resnici najboljši starš na svetu, bo vaš otrok tako mislil, dokler ga imate radi in to je tisto, kar je pomembno.

Poleg tega vas USZV metoda naredi imune na tiste, ki molijo za strahove novih staršev, kot so lažni strokovnjaki in avtorji knjig o starševstvu.

Da bi učinkovito uporabljali USZV metodo, morate samo slediti naslednjim korakom:

  • Umiri se, za vraga.
  • Ni drugega koraka.

Zato ignorirajte vse trende starševstva in se držite USZV metode. Zadovoljni boste in prav tako bo zadovoljen vaš otrok.

David

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor