Resnice in laži o koloidnem srebru

Koloidno srebro

Ste že slišali za koloidno srebro?

Veliko alternativnih zdravilcev trdi, da je koloidno srebro močan naravni antibiotik, neškodljiv za zdravje. Farmacevtska medicina pa je koloidno srebro zavrgla že pred letom 1950, ker ni dovolj učinkovito in je celo nevarno za zdravje.

Resnice in laži o koloidnem srebru
Foto: Leland Francisco

Kaj je resnica in kaj laž?

Čudežne antiseptične in antibiotične lastnosti koloidnega srebra so bile poznane že v davnini. V času, ko je po svetu razsajala kuga, so ugotovili, da so bili tisti ljudje, ki so vodo hranili v srebrnih posodah, veliko manj izpostavljeni tveganju okužbe s kugo.

Poleg tega je bilo ugotovljeno, da so srebrne posode in srebrni jedilni pribor, ki so bili okras plemičev, predstavljali odlično obrambo od v tistih časih pogostih okužb prebavnega trakta.

Zgodovina, polna vojn in konfliktov, nam prinaša številna pričevanja vojakov, ki govore v prid dejstvu, da se rane precej hitreje zacelijo, če se jih zdravi s tako imenovano “srebrno vodo”.

Zaradi pomanjkanja drugih sredstev so ameriški priseljenci imeli navado, da so vodo za pitje sterilizirali tako, da so vanjo dali srebrni dolar.

Glede na vse navedeno, ni težko zaključiti, kako je pravzaprav nastal mit, da srebrni naboj ubije vampirja.

V preteklosti so se številni uporabniki prepričali o učinkovitosti koloidnega srebra v boju proti parazitom, bakterijam, virusom in glivicam.

 

Resnice in laži o koloidnem srebru
Foto: Walters Art Museum

Prvo koloidno srebro je bilo proizvedeno leta 1924. V tem času se ga je množično uporabljalo kot močno sredstvo v boju proti virusom in bakterijskim okužbam.

Kasneje so z raziskavami potrdili, da je koloidno srebro najmočnejši poznani antiseptik, ki hkrati vsebuje tudi antibiotične lastnosti.

Številne študije so pokazale, da vsi patogeni organizmi, vključno s tistimi odpornimi na antibiotike, v prisotnosti koloidnega srebra ne morejo preživeti več kot šest minut.

Vendar pa je farmacevtska industrija srebro postopoma zamenjala z antibiotiki, od leta 1999 pa, zahvaljujoč FDA, so njegovo uporabo v ZDA popolnoma prepovedali pod pretvezo, da lahko povzroči argirijo, modro sivo kožo, kot posledico vezave srebra s pigmentom.

To je kozmetični učinek, ki nima nobenega vpliva na naše zdravje. Poleg tega so bili vsi zabeleženi primeri argirije posledica jemanja raztopin, ki niso bile pravilno pripravljene in zato niso koloidno srebro.

Dejstvo je, da če bi hoteli opaziti prve simptome argirije, bi morali vnesti v organizem 3,8 – 6 gramov srebra. Ker je v enem litru koloidnega srebra okoli 5 mg srebra, bi bilo potrebno popiti najmanj 600 litrov te raztopine, da bi dobili sivi ten.

Z drugimi besedami, s pravilno uporabo kvalitetnega koloidnega srebra je nemogoče dobiti argirijo, niti ne poznamo nobenega takšnega primera doslej.

Raziskave o koloidnem srebru

Skozi vrsto raziskav, ki so jih izvedli številni ugledni strokovnjaki, se je izkazalo, da koloidno srebro lahko spodbudi naravno sposobnost organizma za samoozdravljenje, kar v končni fazi pomeni vzpostavitev ravnovesja na vseh nivojih.

Koloidno srebro predvsem uničuje glavne povzročitelje večine obolenj – parazite, bakterije, viruse in glivice.

Po uporabi koloidnega srebra se bo imunski sistem okrepil, močen imunski sistem pa je najboljša obramba pred vsemi boleznimi, zato je glavni cilj – vrnitev organizma v naravno ravnovesje – s tem v celoti dosežen.

Srebro je koloidni obliki povsem nestrupeno, ne škoduje organom in encimom v tkivih ter nima škodljivih učinkov na koristne bakterije. Poleg tega, da se je koloidno srebro pokazalo učinkovito pri zdravljenju številnih bolezni, ga lahko uporabljamo tudi preventivno.

Znanstvene raziskave po celem svetu so neizpodbitno dokazale, da pomanjkanje srebra v organizmu lahko onemogoči pravilno delovanje imunskega sistema.

Poleg tega so zdravniki, kot dr. Alvarez z oddelka za dermatologijo Univerze v Miamiju ter dr. Chua in dr. McManus iz vojaško-raziskovalnega centra Fort Sam Houston, dokazali, da srebro spodbuja obnavljanje tkiv in celjenje ran in da ima odlične regenerativne lastnosti pri zdravljenju opeklin.

Robert O. Becker, ortopedski kirurg in univerzitetni profesor je v 30 letih raziskovanj o možnostih regeneracije kosti in tkiv ugotovil, da pomanjkanje srebra v organizmu bistveno upočasnjuje obnavljanje kosti.

Njegove ugotovitve so tudi potrdile, da srebro uničuje patogene mikroorganizme, obnavlja tkivo in za trikrat skrajša čas celjenja ran.

Poleg ostalega je ugotovljeno, da srebrni ioni spodbujajo proizvodnjo krvnih telesc, ki v telesu pomagajo uničiti rakave celice.

Na žalost so te raziskave še vedno skrite pred javnostjo, zato večina ljudi ne pozna tega preprostega in neškodljivega naravnega zdravila.

Zdravilna moč koloidnega srebra

Ionsko-koloidno srebro lahko pomaga pri zdravljenju številnih bolezni, kot so:

 • okužbe dihal
 • težave s sinusi
 • kožne bolezni
 • visok krvni tlak
 • bolezni srca
 • vnetje dlesni in afte
 • vnetje oči in ječmen
 • slaba prebava
 • želodčne in črevesne bolezni
 • hemoroidi
 • alergije in astme
 • migrene

Koloidno srebro bo zmehčalo trdo kožo stopal, odstranilo glivice, pomagalo pri žuljih in otiščancih, očistilo in polepšalo polt, izboljšalo lasišče in kvaliteto las.

Z njim lahko zmanjšamo prekomerno potenje nog ali pa ga uporabljamo kot deodorant. Prav tako lahko koloidno srebro uporabljamo kot sredstvo za blaženje srbenja po pikih insektov ali po britju oz. depilaciji.

Če ga razpršimo po sadju in zelenjavi, bo v šestih minutah uničil vse strupe, s katerimi so škropljeni.

Če se urežemo, bo koloidno srebro v trenutku ustavilo krvavenje, če pa se opečemo, bo bolečina v trenutku prenehala, na opeklini pa ne bodo nastali mehurji.

Vsakodnevno jemanje ionsko-koloidnega srebra na splošno preprečuje padec imunosti, čisti iz organizma glivice in vse strupene snovi ter že na začetku preprečuje bakterijske in virusne okužbe.

Odmerjanje in uporaba koloidnega srebra

 • Koloidno srebro lahko pijemo, kapljamo v nos, ušesa in oči ali s pomočjo razpršilca nanesemo na kožo
 • Za preventivo je dovolj popiti eno jušno žlico koloidnega srebra dnevno.
 • Za zdravljenje že nastale bolezni jemljemo eno jušno žlico koloidnega srebra trikrat na dan.
 • V primeru težjih obolenj lahko vzamemo po dve jušni žlici koloidnega srebra trikrat na dan.

Silvija Čolić

Dr. Anton Jeglič je na vprašanje, kaj meni o kakovosti koloidnega srebra, ki ga prodajajo prek spleta, odgovoril, da spletni prodajalci po večini ne vedo, kaj prodajajo, še manj pa kupci. Priporoča, da koloidno srebro nabavijo od nekoga, ki mu zaupajo.

Prav tako pravi, da koloidno srebro lahko jemljejo tudi otroci, vendar ne v taki sestavi in koncentraciji kot za odrasle.

“Poison is in everything, and no thing is without poison. The dosage makes it either a poison or a remedy.” — Paracelsus PA (1493-1541)

“Vsaka snov je strupena, ni je, ki ne bi bila strup, le odmerek loči strup od zdravila.” (Paracelsus)

Ocena:
[Skupaj: 17 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor