Energija je vse – tudi tvoja družina

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Energija je vse – tudi tvoja družina

Vse je energija, kar si zagotovo že slišala. Torej: tvoje telo, hrana, otrok, misli, čustva – vse to je energija. Poglej primer – prideš v nek prostor, kjer so se prej skregali, samo ti tega ne veš, a ko prideš vanj, začutiš, da se je tam nekaj »dogajalo«. Začutila si energijo prepira (jeze), ki je ostala v prostoru.

Mogoče so se ti sedaj v mislih zavrteli vsi dogodki, ko si bila jezna sama nase ali pa sta se orng sporekla s partnerjem, mogoče živiš tako, da sta zgornji in spodnji štuk »skregana« ali pa da ti je včeraj dvignilo pokrov in si kričala na otroka, zraven povedala še tisto, kar drugače ne bi.
Vse to je energija in s to energijo živimo. Se spomniš, kako se super počutiš, ko očistiš stanovanje in se ti zdi, da je vse bolj sveže in svetlo. Točno tako, s čiščenjem si zamenjala energijo v prostoru.

Vsaka človek oddaja svojo energijo. To je njegovo energetsko polje. Ravno tako ima vsaka družina svojo energijo, se tega zavedali ali ne. Torej je tudi družina neko energetsko polje. Dandanes znanstveniki ogromno raziskujejo in iščejo poti, da bi čim bolj približali svet energije ljudem. Vse bolj postaja jasno, da bomo začeli skrbeti tudi za energetsko higieno in se začeli učiti neke vrste upravljanja s svojo življenjsko energijo, ki je jedro zdravja za vseh nivojih, temelj zdravljenja vsega, vir obilja življenja in sreče ter daje otroku notranji steber za življenje.

Moje dojemanje življenja in sveta se je popolnoma spremenilo, ko sem bila v tujini del izobraževanj pri dr. Korotkov in Joe Dispenza. Srečala sem se z raziskavami, jih znanstveniki danes izvajajo, da bi vse bolj razumeli te nevidne niti življenja. Delo dr. Korotkova mi je odprlo nov pogled na vse.

Družina je energetsko polje, ki ga kreira odnos staršev, ki ga imajo samim s sabo in drug z drugim. Oče in mama kreirata svoje energetsko polje in potem skupni energetski steber družine, v katerem bivajo otroci. To je zanje zibelka družine. S to energijo se povezujejo in preko teh nevidnih nit dojemanju svet.

Mlajši otroci najprej svet čutijo. Energija mame in družine vzpostavlja v otrocih občutek varnosti. To je mamina energija miru – to je njen energetski steber. Ta energetski steber otroci NUJNO rabijo pri starših, kadar preizkušajo meje. Vse je zelo drugače kot zgleda in če te bodo te reči zanimale, me spremljaj, ker imam v pripravi kar nekaj delavnic in programov.

Ko si torej nemirna in nezadovoljna, čutijo to tudi tvoji otroci preko teh energetskih niti. Tako se prenaša največ nezavednih reči iz nas na otroke. Predstavljaj si, da si oddajnik – roter – wifi. Kaj oddajaš? Vedno to, kar je notri v tvojem notranjem svetu. Drži? Je to mir, zadovoljstvo v katerikoli situaciji? Se ti zdi to nemogoče doseči? Pa se da in otroci ti bodo hvaležni za to.

Gre za to, koliko močno svetimo pozitivno energijo zadovoljstva, ljubezni do sebe, zato je toliko pomembno, da skrbimo za svoje zadovoljstvo in s tem za svoj notranji svet. Velikokrat se zgodi, da nas tok življenja in naših prepričanj, vzorcev, obveznosti odpelje na stara pota. Seveda, ker so tudi ti vzorci, blokade, prepričanja del nas in potrebujejo za svoj obstoj tvojo energijo. O tem najdeš več v moji knjigi Nekdo v moji glavi pravi, da …

Vso naše notranje zadovoljstvo dviguje energijo prostora, v katerem živimo. Tudi podjetja, tvoja družina, trgovine, kraji, države imajo svojo energijo. Potem pa so tu posebni kraji, ki so energetsko moči. Te poznaš kot energetske točke.

In če se vrnemo na tvojo družino. Res je pomembno, kaj v sebi čez dan nosimo, v kakšnem notranjem stanju smo, ko:
pridemo po otroke v vrtec,
otroci preizkušajo meje,
kuhamo kosilo in še in še.

Notranje zadovoljstvo je most do tvojega notranjega miru, kjer bivajo prostrane širine tvoje brezpogojne ljubezni. Na poti do tja pa moramo vsi odvreči »nesnago«. Čisto vsi, vprašanje je ali to res počnemo in kako. Sedaj smo zagotovo v času, ko se tega zelo učimo.

Objem,
Aleksandra – Alex

Alex Pin

Alex Pin

Sem Aleksandra - Alex Pin. Del moje poti je pisanje knjig predvsem za otroke. Pišem pa tudi za starše o drugačnem pogledu na vzgojo in o jazbecih ter otrokovih supermočeh.

Po poklicu sem učiteljica in 10 let sem delala v šosltvu,10 let kot coachinja, sedaj pa najraje pišem knjige in pomagam mamicam, da najdejo svojo avtentičnost in sebe v vzgoji.

Seveda se je tudi meni obrnil svet na pravo mesto, ko sem poslala mama. Dobila sem novo poslanstvo, da naučim otroka vere vase za življenje. Potem je nekega dne sin pri svojih štirih letih rekel: »Mami, nekdo v moji glavi mi govori, da sem slab fant.«

Tako se je začela moja pot zavestnega, pozitivnega, odgovornega starševstva ob jazbecih in supermočeh.

Sem avtorica več inovativnih knjig za otroke, skozi katere otrokom in odraslim kažem pot do samozavedanja, pomagam staršem pri vzgoji in osebnem razvoju, predvsem pa jim želim vlivati vero vase, jih učiti, kako okrepiti vztrajnost, odločnost in samozavest.

Čutim, da je moja pot prižigati lučko pri starših, ker s tem prižgemo luč prihodnosti.
Alex Pin
Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 4.7]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor