Rožica za mamico

Rožice za mamico

A veste, kaj bomo praznovali v prihodnjem tednu? Dan žena je mimo, tudi gregorjevo, do barvanja velikonočnih jajčk je še daleč … Vsako leto, 25. marca, se še posebej spomnimo na naše drage mamice. Ampak upam, da imate svoje mamice radi celo leto, ne le ob materinskem dnevu. Odkar sem v Jernejini in Blažkini družini, je njuna mamica tudi malo moja. Zato bom pomagala pri pripravi presenečenja zanjo. Dogovorile smo se, da ji bomo naredile eno luštno rožico. Pravzaprav voščilnico z rožico. Čisto preprosto je. Tudi ti lahko narediš takšno presenečenje za svojo mamico.

Potrebujemo kartonček, ki je lahko poljubne barve. Tudi če imamo le belega, ne bo nič narobe. Potem potrebujemo še papirnato košarico za mafine, lepilo in barvice, voščenke ali flomastre. Zagotovo najdeš vse to doma, lahko pa prosiš tudi očka za pomoč.

Na kartonček prilepimo papirnato košarico, ki bo predstavljala cvet. V sredino košarice lahko kaj narišemo ali pa morda prilepimo kakšno lepo slikico. Lahko je to tudi slika našega obraza, saj smo vendar mi mamine rožice. Nato rožici narišemo še steblo in liste. Narišemo lahko še travo, oblake, sonček, morda mavrico ali metulje in čebelice. Ozadje lahko okrasimo tudi s štampiljkami ali raznimi nalepkami.

Rožice za mamico

Jupi, kako čudovito presenečenje in tako preprosto ga je narediti. Saj vem, da nas ima mamica vedno rada, ne le, ko dobi kakšno darilo. A vseeno si zasluži kdaj pa kdaj kakšno pozornost, da ji povemo, da jo imamo radi. Tudi, če jo kdaj pa kdaj jezimo ali je ne ubogamo. Poleg te čudovite rožice pa nikakor ne pozabite na velik objem in sladek poljub. Seveda ne bo nič narobe, če poljubčkate in objamete tudi očka. Tudi njega imamo seveda radi.

Zdaj pa se šibamo objemat, lupčkat in cartat!

Se beremo.

Škrip-škrap do takrat!

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor