Miška Miša se predstavi

Živijo!

Jaz sem Miša. Ne, nisem čisto navadna miš, niti še ena plišasta igračka. Bi mar navadna miš znala narediti selfi? Brati in pisati? Uporabljati računalnik in brskati po spletu? No, vidite. Jaz sem prav posebna miška.

Živim v majhnem mestu, nedaleč od vas. Tu ne živim sama. Moji, lahko bi rekla skoraj sestrici, sta Blažka in Jerneja. Skupaj z mamico in očkom živita v velikem stanovanju v bloku. Ker sem tako rekoč članica družine, ju tudi jaz kličem kar mama in ati, čeprav vsi vemo, da nisem ravno njuna.

Vas zanima, kako sem se znašla pri njih? Našli so me ob neki zapuščeni stavbi v mestu. Cela premražena sem že nekaj dni tam ležala, pa me ni nihče niti povohal. Razen nekaj potepuških mačkov, a sem se delala, da sem samo igračka. Ko so me videle ženske, so pričele samo cviliti in skakati. Naj omenim, da sem pred tem živela pri nekem razbojniškem fantu, ki me je samo vlačil, grizel in slinil, potem pa sem na sprehodu ujela trenutek njegove nepazljivosti in skočila z vozička. Vam povem, to je bil pravi kaskaderski podvig. Potem pa sta mimo prišli Blažka in Jerneja z mamico in očkom, me pobrali, odnesli domov in očistili. Uh, to je bilo enega dela z drgnjenjem in miljenjem. Za to sem jima zelo hvaležna. Od takrat živim pri njih.

In tako se je pričela naša skupna pustolovščina. Če vas zanima kaj vse počnemo skupaj in kaj zanimivega se dogaja, ko odideta Blažka in Jerneja v vrtec, vas vabim, da spremljate moje objave. Ja, saj pravim, da nisem navadna miš. 😉

Se beremo.
Škrip-škrap do takrat!

Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 4.9]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor