Knjiga: Vodnik po pravicah učencev v osnovni šoli

Knjiga: Vodnik po pravicah učencev v osnovni šoli

S pričujočo monografijo (Vodnik po pravicah učencev v osnovni šoli) je mag. Domen Petelin, kot vodilni slovenski šolsko-pravni strokovnjak, skozi sprehod po pravicah in obveznostih učencev, na učinkovit in razumljiv način opisal ter zaobjel glavna in bistvena področja slovenskega osnovnošolskega izobraževalnega sistema, ki v zgodovini Slovenije še nikdar niso bila zbrana na enem mestu.

Starši, ki so že prebrali knjigo, so bili navdušeni nad vsebino, saj so na razumljiv in berljiv način, pojasnjene ključne pravne norme, ki urejajo pravice in obveznosti učencev v (osnovno)šolskem sistemu, opisane so dejanske težave in dileme uporabnikov tega sistema v osnovnošolski praksi ter predstavljeni vsi pomembni konceptualni in strokovni dokumenti, na katerih temelji slovensko šolstvo.

Poleg veljavne pozitivno-pravne ureditve so v vsebino dela vključene nekatere pomembne sodne odločitve ter številna aktualna mnenja in stališča MIZŠ, Inšpektorata RS za šolstvo in šport, Varuha človekovih pravic in Informacijskega pooblaščenca.Nakup vodnika ima tudi dobrodelno noto, saj se je avtor odpovedal avtorskemu honorarju in bodo sredstva namenjena društvu Junaki 3. nadstropja, torej otrokom, obolelim za rakom, in njihovim družinam.

V ponazoritev pomembnosti tega dela si lahko zgoraj preberete mnenja o monografiji, ki so jih podali številni ugledni slovenski strokovnjaki in posamezniki.

Knjiga je hudomušno obogatena z izmišljenimi “soavtorji”, ki na inovativen način povzamejo vsebino podpoglavja – Anita Divjak, Nik Krivic, Rado Porecca, Stane Vasnič in številni drugi.

Cena izvoda je 26,99 EUR.

Za nakup kliknite spodnji gumb

NAROČILO

Knjigo lahko naročite tudi prek telefonske številke 031 544 299 ali prek e-naslova: info@kurikulum.si

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor