10 stvari, ki jih samo zelo ustvarjalni ljudje lahko razumejo

Zelo ustvarjalni ljudje se drugače obnašajo in drugače gledajo na stvari od večine ostalih ljudi. Poskusimo se približati njihovemu načinu razmišljanja.

10 stvari, ki jih samo zelo ustvarjalni ljudje lahko razumejo

Izzivajo sistem

Enostavno povedano, zelo ustvarjalni ljudje radi izzivajo status quo. Sprašujejo zakaj ali zakaj ne in so nagnjeni k sprejemanju alternativnih vrednot. To lahko izgleda, kot da se borijo proti sistemu, v resnici pa mu poskušajo dati smisel.

Njihova ustvarjalnost je periodična

Včasih cel dan slikajo, včasih pa prebedijo celo noč v pisanju glasbe. Zgodi se, da včasih ne počnejo nič. To je v redu. Ustvarjalnost se pojavlja v ciklih.

Potrebujejo prostor

Če se zaprejo s svoj studio, da bi nekaj počeli, jih lahko obiščete in pozdravite, a vedite, da potrebujejo prostor, da bi naredili tisto, kar morajo narediti.

So osredotočeni

Ko imajo ustvarjalni ljudje navdih, jim boste težko odvrnili pozornost. Ne pozabite imeti fleksibilen urnik.

Razpoloženje jim lahko niha

Nič ni takega kot umetnost, ki vas lahko zaniha med radostjo in depresijo. Oni so pametni in imajo občutljiva srca. Podpirajte jih, kolikor lahko.

Njihovo delo je osebno

Ustvarjalni ljudje stvari jemljejo osebno, če nekaj ne uspe tako, ko so želeli. Vsako kritiko lahko jemljejo kot potrditev ali obsodbo njihovega dela in s tem njihove vrednosti.

Včasih ne verjamejo vase

Opogumite jih.

Lahko imajo težave z dokončanjem projektov

Ponovno, opogumljanje je kritičnega pomena. Visoko ustvarjalni ljudje doživljajo svoje delo osebno, zato jim povejte, kako vam je všeč. Povejte jim, da je krasen, kar v resnici tudi je.

Vidijo skozi sra*je

Pazite se! Ustvarjalni ljudje povezujejo stvari bolje od večine ljudi. Oni vidijo povezave, še preden postanejo povsem jasne.

Nikoli zares ne odrastejo

Ustvarjalni ljudje celo življenje ohranijo otroško radovednost. Pridružite se jim kdaj. Prepričani smo, da boste uživali v njej …

higherperspectives

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor