Frizer striže brezplačno tiste otroke, ki mu berejo

Ne samo, da ta podjetni frizer pomaga družinam prihraniti denar za šolske potrebščine, ampak istočasno pomaga tudi otrokom, da se naučijo nekaj novega.

Foto: Mike Burley

Courtney Holmes, frizer iz nekega salona v ameriški državi Iowa, se je odločil, da otroke iz soseščine čim bolje pripravi na začetek šolskega leta. Vsak otrok, ki je pripravljen na glas brati, dokler traja striženje, dobi brezplačno frizuro.

Edino knjigo, ki sem jo prebral kot otrok, je bilo Sveto pismo in knjige, ki smo jih imeli v šoli. Nisem bil otrok, ki bi začel zgodaj brati,” pravi Holmes.

“Imam dve leti in tri leta stara otroka. Vsak večer jima preberem zgodbo. Vendar se 50% otrok muči z branjem. Želim spodbuditi otroke k branju”, je še povedal.

Na razpolago ima več knjig. Otrok lahko izbere tisto knjigo, ki jo sam želi brati. Če med branjem naleti na kakšno težavo, mu Holmer pomaga besedo prebrati in ko je striženje končano, skupaj predebatirata o prebranem.

Želim začeti nekaj, kar bi pomagalo pri njihovi pismenosti. Raje jim bom dal knjigo v roke, kot da se zadržujejo pred računalnikom.

Independent

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor