17 iskrenih nasvetov za mamice vseh hčera

Odnos mamice in hčerke je poseben in drugačen – je poln ljubezni, topline in dragocenosti, ki jih ni vedno lahko opisati. Posredujemo vam nekaj najbolj dragocenih nasvetov, ki so jih mamice deklic izpostavile.

17 iskrenih nasvetov za mamice vseh hčera
Foto: Donnie Ray jones

Vsaka mama je od nekoga hčer, to pa je mogoče tudi razlog za tako poseben in zanimiv odnos, ki ga ima potem s svojo hčerko. Vendar samo zato, ker smo tam že bili, to naredili, še ne pomeni, da bomo tudi enako čutili na drugi strani odnosa.

Vsa čustva, ki jih bo morda ali jih je že vaša hčerka zmetala na vas, ste jih vi nekoč metali na vašo mamo ali očeta. Morda se bo zdelo preveč, morda bo preveč solza, otročarij, drame in smešnih situacij, vendar je to samo en trenutek v času, ki bo minil.

Imej rada svoje telo, da bo lahko tudi tvoja hčerka imela rada svoje.

Povej ji, da je pametna vsaj tolikokrat, kot ji poveš, da je lepa.

Povej ji, da bo boljša oseba in bo lepše živela, če bo svojim prijateljicam stala ob strani in ne bo zavidala nobeni.

Uživaj v vsaki sekundi vzgajanja vseh svojih punc. Vsaka je posebna na svoj način. Spodbujaj vsako posebej in jo podpiraj, da bi lahko v enem trenutku razširila krila in poletela v pravo smer.

Potrudi se biti ženska, kakršna bi nekoč tudi ona rada postala. Ti si njen največji vzor.

Spodbujaj jo k samostojnosti in neodvisnosti. Moja mlajša hčerka ima težnjo, da se primerja s starejšo. Dejstvo je, da sta si različni in da ima vsaka od njiju prednosti, ki jo dela posebno. Vsak dan jima povem, po čem se razlikujeta in kaj je tisto, na kar morata biti ponosni, spodbujam ju, da si ustvarita svoje osebne interese.

Pričakuj veliko drame in v tem uživaj.

Če imate možnost, imejte vsaj dve kopalnici.

Ne pozabi dihati. Globoko. Vsa čustva, ki jih punca izliva zdaj pred tebe, si jih tudi ti nekoč pred svoje starše. Morda bo kdaj preveč solza, otročarij, drame in smešnih situacij, vendar je to samo en trenutek v času, ki bo minil.

Bodi močna in nauči jo, kako biti prepričana vase. Nauči jo, kako spoštovati sebe in tudi druge ljudi, ne glede na spol.

Najprej bodi mama, potem prijateljica. Vse želimo biti s svojimi hčerkami tesno povezane, vendar to ne pomeni, da moramo podoživeti svoje otroštvo z njimi, da bi to dosegle.

Moj cilj, kot mami dveh deklic, je, da sta povezani vse življenje in da ne dovolita, da bi ljubosumje kdajkoli bila težava. Neprestano videvam sestre, ki niso v najboljših odnosih ali celo ne govorijo med seboj in ki so ljubosumne druga na drugo. Tega pa nikakor ne želim, da se zgodi mojima hčerkama.

Vedno ji daj možnost izbire. To ti bo preprečilo številne glavobole, njej pa pomagalo, da bo postala samostojna in neodvisna ženska, ki ve, kaj hoče v življenju.

Daj ji Barbike in Lego kocke, plastične kuhinjske elemente, igraj se z njo do onemoglosti, a najpomembneje pri vsem tem je, da jo poslušaš. Že od malih nog jo pozorno poslušaj, kaj ima za povedati. To ji bo dalo vedeti, da ima pravico povedati svoje mnenje in da je tisto, kar pove, za nekoga pomembno.

Dovoli ji biti to, kar je.

Deklice rade dramatizirajo in so polne različnih čustev. So drzne, dobrikave, ljubke, dobre, nežne, nemirne, polne ljubezni … Imeti priložnost vzgojiti svojega najboljšega prijatelja, kot tudi imeti privilegij vzgojiti močno, inteligentno in prelepo žensko, je nekaj najlepšega, kar si lahko zamislite.

Svoji hčerki vedno zagotovi brezpogojno ljubezen. Čeprav se bo lahko v najstniškem obdobju oddaljila od tebe, se bo vedno vrnila.

Hollis Miller

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor