Kako najhitreje znervirati novopečeno mamo?

Ampak res, te mame.  Sprehajajo svoje majhne otročke po ulici, kot da so glavne! Smejejo se, srečne so! Odkar sem postala mama in se družim z istimi kot prej, sem opazila, da obstajajo določeni vzorci in izjave, s katerimi lahko s svetlobno hitrostjo zbrišete novopečeni mamici ta zadovoljni nasmešek z obraza. Tu je seznam, če ga boste potrebovali.

Kako najhitreje znervirati novopečeno mamo?
Foto: George Hodan

Nimaš mleka/tvoje mleko je slabo

Stavki, ki se nanašajo na količino in kvaliteto mleka, so zadetek v polno. Z njimi ne morete zgrešiti, saj stoodstotno učinkuje, mamo tega ubogega, lačnega otroka spustijo na trda tla. Še bolje bo delovalo, če pri tem potipate njene prsi in zraven zaskrbljeno odkimavate z glavo.

Lačen je

Ta izjava gre z roko v roki s predhodno, a je njena prednost v tem, da se jo lahko uporablja tudi kasneje, ko otrok že začne jesti gosto hrano. Še posebno učinkovita je, ko otrok joče in se ne more pomiriti, takrat bi jo morali ponavljati na vsakih pet minut, z zaskrbljenim izrazom na obrazu.

Mraz mu je

Kako bi lahko sploh mama vedela, da mora obleči svojega otroka? Normalno je, da ji je treba to še pravočasno povedati. Najučinkoviteje bo, če se sploh ne obrnete na mamo. Ignorirajte jo. Zaskrbljeno in nežno dotaknite otrokovo nogico in ga vprašajte: “A tebi mamica ni obula nogavičk?” Enako ponovite tudi za kapo, jakno, pulover. Učinek zagotovljen.

Kako smo, pa kaj vam manjka!

Poudarjanje generacijskega prepada in pomanjkljivosti novih metod je vedno učinkovito. Naglas še posebej postavite na “kaj vam/nam manjka”. Pri tem ne puščajte časa, da bi vam revica zares odgovorila na vprašanje, ker – kaj pa ona ve.

Ne navajaj ga na roke

Pravočasno opozorite novopečeno mamico, da je njena štručka sreče pravzaprav mali manipulator, ki ji bo zagrenil življenje, ča ga bo navadila na objeme in nežnosti. Ker – ali sploh obstaja hujša kazen od nošenja lastnega otroka?

No, zdaj pa naj ti mama rodi še bratca/sestrico.

Bodite previdni. Ta stavek ima učinek samo, če se ga izgovori največ mesec dni po porodu. Ker ničesar ženska ne želi raje slišati, kot predlog, da takoj ponovi to izkušnjo.

***

To je bil pospešeni tečaj za začetnike. Za nadaljevalno stopnjo lahko uporabite stavke kot:

  • Še ne govori/hodi/dela origami? Moj Peter je to že pri štirih mesecih in pol delal na veliko.
  • Ima skoraj dva meseca in ga še niste dali na kahlico? Zamujate!
  • Uživaj, dokler je tako majhen, pozneje ti bo to manjkalo.

Uživajte v opazovanju znerviranih izrazov obraza! Sporočite nam, kako nasveti delujejo!

Čarapice

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor